Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7810080

Witam. Jakieś 2,5 roku pękł zbiorniczek wyrównawczy, wymieniłem go i było ok, zawsze dziwiło mnie że wąż( ten gruby co idzie do zbiorniczka po prawej od przodu patrząc) zawsze był zassany- tak jakby go ścisnął. Dzisiaj kierowca zjechał z trasy, sprawdzaliśmy Man-a a tu mokry na zbiorniczku. Ostygł i jest rysa. Co może być tego przyczyną że tak zbiorniczki niszczy, jakby się wytwarzało ciśnienie to wiadomo gdzie szukać ale podciśnienie. Man 19.403 silent, 99r. szkrzynia z retarderem( może on coś pierniczy, może powinien mieć jakiś odpowietrznik). Mile widziane wszelkie propozycję, korki wykluczam bo po tym pierwszym rozerwaniu przerzuciliśmy z innego dobrego Man-a. Dopiero będę szukał przyczyn w sobotę ale lepiej wiedzieć co może czekać. :D

Ps. Robiłem zawieszenie znajomemu dzisiaj z bratem w wywrotce Man F90, drążki stabilizujące te wszystkie gumy, tulejki , światła stopu, klakson naprawiałem. Dodam że do tych łap co ściskają gumy jest ich sześć to musiałem dorabiać na tokarce tulejki i przyspawywać je do nich bo drążek i te łapy po wyrabiane i gum nie ściskało. Jakby ktoś mógł się podzielić informacją ile płaci za takie coś. Sprzęt leciwy ale może być porównanie z jakimś nowszym bo trzeba się narobić tyle samo. Nie piszę ile myślę bo nie chcę żeby leciały teksty typu reklama itp. proszę o wypowiedzi na obie części.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: renault premium

witam . mam ten sam problem w zbiorniczku wyrownawczym robi sie podcisnienie , juz w dwoch miejscach pekl zbiornik , korek jest dobry , silnik sie nie grzeje , nie ma oleju w plynie ani odwrotnie , poziom plynu nie rosnie tylko wytwarza sie podcisnienie , chcialem sie zapytac co bylo przyczyna w tym manie , ja mam renowke premiumke 05 rok . pozdrawiam

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8174728
Samochód: B8

witam.najczęstszą przyczyną w premiumce jest zacinający się zaworek w górnym korku w zbiorniczku.wg serwisu powinien być wymieniany co 3 lata.pozdrawiam

https://www.facebook.com/groups/235395747040110/

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: renault premium

witam ponownie , tiger918 miales racje , wymienilem gorny korek od zbiorniczka i wszystko jest w pozadku , slychac ze cisnienie schodzi. dzieki panowie i powodzenia

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]