Oto moja kolekcja wozow firmy Siku. (Widok ogolny kolekcji)
Tutaj sa wszystkie autobusy (Najbardziej skatowany bialo-niebieski MAN - w takim stanie go kupilem...)
Wszystkie Mercedesy
Volva
Dafy, Renowki i Iveco (Jedna z Renowek, jest po remoncie Kabina byla w dwoch czesciah i miala skasowana rame. Kabina zostala zlozona do kupy i przeniesiona na kupione, wybrakowane podwozie od Dafa 95 z HDSem.
Many (Niebieski TGA z niskopodwoziowka, jest w skali 1:50)
Amerykany
Tutaj wozy idace na "czesci" lub do kompletnego remontu
Znaczna czesc modeli jest uzywana, swiadczy o tym ich stan. Najstarszym modelem jest dzwig Mercedesa (nie pamietam jaki to dokladnie Mercedes) pochodzacy z 1969 roku. Najmlodszym jest MAN TGA balastowy z przyczepa niskopodwoziowa.
_________________ Niech żyją lata 80-te!
Ostatnio zmieniony 06 lip 2006, 12:45 przez Sorensen, łącznie zmieniany 1 raz.
Najciekawszym modelem z Twojej kolekcji jest według mnie balastowy TGA XXL z niskopodwoziówką, fajnie prezentuje się również FH12 z firmy Dachser. Czy mógłbyś zrobić tym modelom dokładniejszą sesję?
Postaram sie od sasiada pozyczyc aparat, choc nie wiem czy jest to mozliwe w najblizszym czasie, to moze uda mi sie zrobic jeszcze zdjecie Volva. Ale mam jeszcze jedno zdjecie TGA:
Co do sklepu, to za bardzo adresow takowych nieznam, jakis czas temu widzialem pare ciezarowek SIKU w sklepie wysylkowym, ale juz nie pamietam jaki to byl. Za Volvo zaplacilem 64 zl, bylo to w listopadzie roku 2002. Jak mowilem, kupione zostalo w hurtowni wiec w sklepie cena moze wynosic okolo 90 zl. Taka roznica cenowa byla przy Peterbilcie 359 z naczepa wywrotka, wiec mysle ze podobnie bedzie z tym Volvem.
GG: 0
Jak byłem w Wiedniu to był tam dość ciekawy sklep modelarski, było tam dużo modeli Herpy w nawet rozsądnych cenach. Chciałem nawet sobie coś kupić, ale jednak moja kieszeń nie należała wtedy do bogatych . A co do Twojej kolekcji - bardzo ciekawa, dużo pojazdów
_________________ Uważaj na zapałki, którymi w czasie jazdy podtrzymujesz oczy, gdyż mogą się zapalić lub wbić w gałki oczne.
Ten zolty Mercedesik do przewozu aut to Atego A z Setrami to mialem niezly numer; Jedna dostalem pod choinke 2 lata temu, a ta druga kupilem w tym roku na gieldzie w Slomczynie za 4zl Bardzo duzo ciezarowek z tej kolekcji wlasnie pochodzi z Niemieckich wystawek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 9 gości