Witam mam pytanie czy istnieje jakaś możliwość zmniejszenia spalania w jelczu. Wiem że może być to przyczyna pompy wtryskowej słabego silnika ,technika jazdy itd. ale ten egzemplarz został zlicytowany z WP i nie ma zbyt wielkiego przebiegu.Jego spalanie to około 45 litrów przy pracy z beczką asenizacyjną.
Dobrze wyregulowany palił od 25L do 30L, zależy ile było załadowane. Z beczką to inna bajka bo musisz obroty podnosić dla pompy ... Ale nie powinno to być 45L. Powiedz czy kopci ??
Dobrze wyregulowany palił od 25L do 30L, zależy ile było załadowane. Z beczką to inna bajka bo musisz obroty podnosić dla pompy ... Ale nie powinno to być 45L. Powiedz czy kopci ??
Jak jeździsz po mieście albo po wsiach, w trudnym terenie, do tego dodasz pracę silnika na postoju na podwyższonych obrotach (to powinno liczyć się w motogodzinach) to może tyle wyjść. Trzeba by się przejechać z 50 km. po drodze ze względnie stałą prędkością i wtedy obliczyć spalanie.
Spalanie przy tego typu pojazdach jest całkiem normalne, Keraxy z którymi czasem mam styczność nie spalają mniej niż 50l, co prawda są to pojazdy pożarnicze ale charakter pracy jest porównywalny.
_________________ Szybszy, nie znaczy lepszy.
B,C,E
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość