Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 24 sie 2010, 18:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witajcie,

Wiele naczytałem się na waszym forum, ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem, dlatego założyłem nowy wątek.
Mam wątpliwości, czy to co mam zamiar zrobić już jest działalnością transportową, czy jeszcze przewozem rzeczy na potrzeby własne. Czytałem, że jeśli przedsiębiorca posiada samochód ciężarowy i sam przewozi rzeczy na potrzeby firmy, to nie musi mieć licencji i żadnych innych dokumentów, a jedynie prawo jazdy odpowiedniej kategorii.
Jestem przedsiębiorcą sprzedającym pewne artykuły budowlane. Moi klienci często chcą, żeby zakupiony towar był dostarczony na ich plac budowy. Czy jeśli kupię sam. ciężarowy do 7.5 t (mam prawo jazdy kat. BCDE) i sam będę dowoził materiały zakupione w mojej firmie do klientów, to jakie dokumenty jeszcze oprócz prawa jazdy będą mi potrzebne. Czy jest to usługa związana z przewozem na potrzeby własne, gdzie potrzebne jest jedynie zaświadczenie, czy też potrzebna jest już licencja na przewóz towarów? A może potrzeba jeszcze jakiś inny dokument?

Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]