Witam. Tak jak w temacie, zastanawiam się nad kupnem taniego i w miarę dobrego CB. Myślałem nad Alanem 109 , Intek M-120 i Cnava 268 (jakiś nowy wynalazek z allegro
http://img06.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1267690288 )
Na plus do Alana przekonuje mnie RF-Gain, ale minusem jest Plastikowa obudowa i obawiam się że jakość odsłuchu nie będzie dobra... I z tego co wyczytałem jest bardzo awaryjne, padają pokrętła i zimne luty, czy to prawda?
Do Inteka przekonuje mnie ASC(o ile nie jest to pic na wodę w tym radiu), ale czy sprawdzi się bez RF-Gaina? I metalowa obudowa.
Co do Canvy na plus idzie Rf-Gain i metalowa obudowa, ale nie wiem nic więcej o tym radiu. Słyszał ktoś coś o tym radiu? Jak to się sprawdza?
Radio będzie działać z anteną Titanum ML145-V2
Wcześniej miałem Alana 199-A, ale po roku użytkowania padłSad Na początku nie słyszeli mnie inni mobile, moc wyjściowa spadła do 0.5W, a na koniec się z niego zakopciłoVery Happy Byłem z niego zadowolony, pracował z IC100
Po 199-A włożyłem do auta Cobre Ultra III i nie jestem w niej w ogóle zadowolony, z IC100 wielki szum, z Floridą mało co słychać, dopiero z ML-145 coś tam słychać. Ale i tak nadal nie jestem zadowolony.
Wiem, ze te 3 modele co podałem, nie są jakieś tam dobre radia, ale na radio z górnej półki nie mam funduszy
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.