Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 lis 2010, 15:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Man Tga

Witam.mam problem z zarejestrowaniem IVECO CARGO , było sprowadzone z Anglii , Zostało przerobione na lewą strone , Jest Opinia Rzeczoznawcy ,,, jest juz zrobiony Przegląd ... lecz wydział komunikacji żąda ZAŚWIADCZENIE OD PRODUCENTA ZE AUTO JEST PRZYSTOSOWANE DO TAKICH ZMIAN ... miał ktos taki problem ? Jak mam znalezc namiar do firmy Iveco aby mi wystawili takie zaświadczenie ?

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

ja zarejestrowalem 2 anglki ktore jezdza do tej pory i nie bylo problemow

Użytkownik

Użytkownik

Nie mam pojecia jak ci kolego pomoc ale moze autor 2 postu cos ci zasugeruje. Przegladam forum i mi sie skojarzylo. tobaco gatuluje wujku dobra rado.

viewtopic.php?f=45&t=28159

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Koledzy a czy ja musze to załatwiac w swoim wydziale komunikacji ? moge np. w innym woj. ? jestem z Lubuskiego / Nowa sól - wydział komunikacji .. no i takie jaja

Użytkownik

Użytkownik

Już mówię jak to było. :D
Do zarejestrowania auta z anglii (mowie o dosatwczaku bo mailem 2 dailaki) potrzebne sa te same dokumenty jak w przypadku innych aut z jakiego kolwiek kraju unii .
Najwazniejszy jest dokument ze satcji kontroli pojazdow poniewaz w aby zrejestrowac auto NA TERYTORIM RP wystarczy miec oprucz pozostałych dokumentow potrzebnych do rejestracji dokument potwierdzajacy badanie techniczne z wynikiem pozytywnym , i to diagnosta tak naprawde jest tu panem i wladca , a w wydziale komunikacji moga nawe zadac oryginalnej choinki zapachowej z fabryki a i tak musza zarejstrowac auto.Ten dokument ktory jest niby wymagany to tylko jakich dupochron i brak znajomosci przepisow przez urzednika.
Tak wiec kolego jak masz juz badanie techniczne to papiery do okienka jak nie to do kierownika ustawa : http://isip.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 9970980602 art.66 i 71 i z głowy.
Jezdzisz sobie swoim autkiem.
A osobie w okienku podziekuj za pomoc i polec lekture ustawy .
Pozdrowienia dla Did

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pojutrze jade rejestrować , Biore kodeks drogowy w kieszeń i zobaczymy czy znajdą na to paragraf żeby żądać ZAŚWIADCZENIA OD PRODUCENTA , inne wydziały komunikacji normalnie rejestrują , a tu wydziwiają ...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Kropka

Cytuj:
Pojutrze jade rejestrować , Biore kodeks drogowy w kieszeń i zobaczymy czy znajdą na to paragraf żeby żądać ZAŚWIADCZENIA OD PRODUCENTA , inne wydziały komunikacji normalnie rejestrują , a tu wydziwiają ...
Bardziej od kodeksu przyda ci się to rozporządzenie:
Obwieszczenie Ministra Transportu z dnia 6 lipca 2007 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie szczegółowych czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzorów dokumentów w tych sprawach.
http://isip.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0071370968

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ok , dzieki ... tylko nie wiem co dokładnie drukować żeby ich zagiąć tam ...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No i wyobraźcie Sobie ze potrzebuje zaświadczenie od producenta Iveco które potwierdza, że homologacja samochodu umożliwia przełożenie układu kierowniczego na drugą stronę ... To jest parodia ... byłem nawet u Starosty wojewódzkiego i powiedział ze to jest wymagane Niby przez Ministra Transportu ??? ogólnie znalazłem tel. do Iveco Poland w Warszawie i próbuje się właśnie dodzwonić , ale nikt nie odbiera ... Masakra

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
No i wyobraźcie Sobie ze potrzebuje zaświadczenie od producenta Iveco które potwierdza, że homologacja samochodu umożliwia przełożenie układu kierowniczego na drugą stronę ... To jest parodia ... byłem nawet u Starosty wojewódzkiego i powiedział ze to jest wymagane Niby przez Ministra Transportu ??? ogólnie znalazłem tel. do Iveco Poland w Warszawie i próbuje się właśnie dodzwonić , ale nikt nie odbiera ... Masakra
podjedź do najbliższego salonu iveco, ale ty chyba miałeś dziś lecieć rejestrować to swoje autko.
byłeś ? jak poszło?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2209095
Samochód: FH

Cytuj:
... byłem nawet u Starosty wojewódzkiego i powiedział ze to jest wymagane Niby przez Ministra Transportu ???
podał jakąś podstawę prawną czy tak po prostu sobie rzucił?

Samochody ciężarowe, części - MAN, Scania, Volvo, Mercedes i inne.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Niby jest ustawa jakas w głebi ustaw :) i nie każdy wydział komunikacji sie stosuje do tej ustawy , ale ten akurat tak ;)
Dostałem juz Oświadczenie z Warszawy e-mailem ... byłem w komunikacji .. . NIE ZAREJESTROWALI !
Nie pasują im w OŚWIADCZENIU OD PRODUCENTA takie zwroty jak : "Istnieje techniczna możliwość przełożenia kierownicy " - musi byc : ze " Dopuszcza przełożenia kierownicy :)
Dalej .. .nie pasuje im zwrot ze "... wszelkie modyfikacje POWINNY byc wykonane w autoryzowanym serwisie Iveco " Głównie nie pasuje im zwrot POWINNY . . . Ma byc ze MOGĄ BYC WYKONANE ...
Mało tego ... musze miec orginał wysłany z warszawy a nie przesłany mailem i wydrukowany ...
Paranoja ???

Napisałem do Producenta aby zmienił te słowa w Oświadczeniu i czekam na odpwiedz ... Nerwowo nie wyrabiam :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]