Witam
Czy ktoś posiada naczepe Schmitz mege na oponach 455/40/22,5. Jak z trwałością tych opon? czy są bardziej trwałe niz 19,5 cala? jak z dostępnościa i jak z zawieszeniem takiej naczepy czy nie odczówa tego zbyt bardzo na tak niskim profilu?
Czasami gadało się z kierowcami co mieli takie naczepy i każdy mówił że na Polskie drogi to najgorsze co może być .
Nie dość że rzuca nią w koleinach, to na dodatek w koleinach będzie ci ścierać boki opony a środek zostanie .
_________________ Czasami sekundy decydują o naszym życiu .
Ja mam 19.5 na 45 w przyszłym tygodniu jadę zakładać 4 szt. nowe cena jednej szt.to 2300zł.Koleiny to kwestia przyzwyczajenia do zestawu mega, ale przyczepnosć chyba lepsza(na łukach dobrze trzyma).
Ja mam 19.5 na 45 w przyszłym tygodniu jadę zakładać 4 szt. nowe cena jednej szt.to 2300zł.Koleiny to kwestia przyzwyczajenia do zestawu mega, ale przyczepnosć chyba lepsza(na łukach dobrze trzyma).
A ścieralność w koleinach ?
_________________ Czasami sekundy decydują o naszym życiu .
Czesto przygladam sie takim oponom w naczepach bo wyglada to dosc spektakularnie, i co ciekawe jeszcze nigdy nie widzialem zeby byly boki strasznie wyciete nawet jak jest juz niski bieznik to i tak jest w miare rowno zdarty. Delta trans ma takie naczepy ostatnio widzialem ze mieli zalozone nowe nalewki Next tread jezeli sie nie myle sa one robione na zimno w technologii Goodyera.
[quote="davo76"]Czesto przygladam sie takim oponom w naczepach bo wyglada to dosc spektakularnie, i co ciekawe jeszcze nigdy nie widzialem zeby byly boki strasznie wyciete nawet jak jest juz niski bieznik to i tak jest w miare rowno zdarty. dokładnie...
wiec z tego co tutaj czytam nie taki diabeł straszny a własnie zakupilismy jedną z takich naczep schmitza mege na kołach 22,5. Widzę ze troche cięzko z oponami do niej no ale jak zestaw przyjdzie to będzie czas na martwienie się o opony. Taką naczepe kuilismy
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości