Koledzy mam problem z nowym samochodem. Dlatego umieszczam pytanie w tym dziale. Chodzi o obroty. Kiedy stoi strasznie się trzęsie, kiedy na kierownicy kliknę RES to chodzi normalnie, wystarczy trącić którykolwiek pedał i znowu się trzęsie. Może mi ktoś pomoże?
_________________ B- 23.02.2010r.
C- 30.05.2012r.
E- 27.06.2012r.
KW- 10.09.2012r.
KK- w trakcie
Samochód: Ferrari
Przyciskami od tempomatu możesz sobie także ustawić obroty na biegu jałowym, żebyś nie musiał trzymać nogi na gazie, jak masz podłączone jakieś urządzenie pod przystawkę odbioru mocy (pompa hydrauliczna, kompresor). Jak telepie samochodem na wolnych obrotach to albo są one za małe, albo ten typ już tak ma. W niektórych instrukcjach producenci podają jaka powinna być prędkość obrotowa na biegu jałowym dla danego silnika.
_________________ Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.
Ale jak na tempomacie nacisne RES to obroty są idealne a tylko trącę którykolwiek z pedałów i obroty spadają znowu. Mozesz mi napisac jak ustawic je na stale??
_________________ B- 23.02.2010r.
C- 30.05.2012r.
E- 27.06.2012r.
KW- 10.09.2012r.
KK- w trakcie
Podłączyć pod komputer i ustawić obroty biegu jałowego. To nie epoka że sie na lince podkręcało.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Nie wiem jak w scanii P ale w erce można ustawić sobie wolne obroty właśnie tempomatem (zaprogramować na stałe) w instrukcji jest napisane jak to się robi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 19 gości