Cytuj:
Cytuj:
wujek wystarczy, że wystawi mi zaświadczenie, że to posiadam i mogę jeździć z towarem...
Tak apropo tej kwestii, pytanie do obeznanych. Jeśli posiadamy od pracodawcy wspomniane wyżej świadectwo kwalifikacji, to czy Policja lub ITD mają jakąś bazę, w której mogą sprawdzić, czy faktycznie posiadamy kurs i badania?
Taka Polska rzeczywistość
Zaświadczenie
Możesz sobie wypisać samemu i Sssssru.
"ALE" Co będzie w razie WYPADKU Drogowego
Jeżeli "ktoś" zacznie sprawdzać i okaże się, że DOKUMENT był wystawiony bezprawnie, to ........
Wszystkie dane o Kierowcy miały być w jednym końńńńpiuuuterze , w ramach CEPiK, ale na dzień dzisiajszy, to nie mają mocy przerobowych, aby WSZYSTKIE (aktualne) dane znalazły się tam natychmiast.
ps
Historyjka z autopsji
Ładnych kilka lat temu, (zaraz po wymianie prawka z papierowego na plastic) miałem Rutynową Kontrolę Drogową (w prywatnym samochodzie - nie jeździłem jeszcze Zawodowo).....
Policjant grzecznie się przedstawił...... trala la.... i zaczął sprawdzać na swoim końńńńpiuterze moje dane (połaczenie z CEPiK).
No i widziałem zdziwienie na jego twarzy, że nie może mnie znaleść w tymże końńńpiuterze.
W końcu mnie zapytał - czy miałem jakąś Sprawę Sądową..... jakieś mandaty itd.
Odpowiedziałem , że NIGDY
No i stwierdził, że - już wie dlaczego nie ma mnie w końńńńpiuuuuterze
(moje dane jeszcze nie były wprowadzone....)
Dopiero , gdy podał moje dane przez radio, to dostał odpowiedź (po kilku minutach) >>> "CZYSTY"
Jaki jest rzeczywisty stan wprowadzania danych do bazy
Nie wiem, ale jak ktoś się uprze , aby sprawdzić, to wszystko można.