Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Tak jak w temacie, potrafi przerwac podczas rozpedzania, lub wjazdu pod gore. Dzieje sie to wtedy gdy dlugo ciagne na jednym biegu. Nie potrafie tego sprowokowac, dzieje sie to nieregularnie, raz, dwa razy w ciagu dnia, roznie. Objaw jest taki jakby chwilowo wylaczyl silnik, tak jakby rozlaczal sie zaplon np na sekunde-dwie. Czsami odczuwalne jest tez takie slabiutkie przerywanie podczs rozpedzania. Wtedy auto jest slabsze. Raczej nic z paliwem, mysle ze to sterowanie silnika, tylko gdzie i co szukac.
Ostatnio tez pojawil sie problem podczas uruchamiania. Potrafi dlugo krecic zanim odpali, dzieje sie to najczesciej na rozgrzanym motorze. Wylacze silnik i za 5 minut dlugo kreci. Zgasze i kolejny raz zapala normalnie (oczywiscie odstepy czasu dla przykladu podane). Cos ktos kojarzy to prosze o pomoc.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9151637
Samochód: MOBILNE SERWISY

Zadzwoń do Tiger 918 TEL. 509-036-498 fachowiec od renaul, pomógł mi ostatnio w takim przypadku, uszkodzona instalacja lewa strona - dokładnie te same objawy, na pewno Ci pomoże.

NAPRAWY INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH KOMPUTEROWA DIAGNOSTYKA
REGENERACJA ZAWORÓW APM (EL1100) ECAM APS

Użytkownik

Użytkownik

Wlasnie mam tak cicha nadzieje, ze on mi pomoze. Poczekam na odzew jak bedzie mial chwile to opisze co i jak. Przyda sie moze tez innym uzytkownikom.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9151637
Samochód: MOBILNE SERWISY

Ogólnie taki przypadek miałem we Francji tydzień temu okazało się że trzeba było rozpruć wiązkę wychodzącą od kasety silnika i tam był problem, peszel przetarł kilka kabli i niestety to często podobno się zdarza. Jak jesteś z okolic Śląska to możemy podjechać i to sprawdzić, poza Śląskiem koszta to 1,8zł/km ale najpierw zadzwoń do tigera

NAPRAWY INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH KOMPUTEROWA DIAGNOSTYKA
REGENERACJA ZAWORÓW APM (EL1100) ECAM APS

Użytkownik

Użytkownik

Wiem o ktora wiazke chodzi, juz raz byla pruta. Ten peszel o ktorym mowisz jest juz usuniety zeby wlasnie nie robil takich numerow. I teraz nie wiem czy zdarzyla sie powtorka z rozrywki czy moze to cos innego.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W volvie z d12A mielismy podobnie - czasami potrafil zgasnac np dojezdzajac do stopu i dlugo odpalal - nie laczyla wtyczka czujnika walu korbowego.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAGNUM 440.E-TECH

Cytuj:
Wiem o ktora wiazke chodzi, juz raz byla pruta. Ten peszel o ktorym mowisz jest juz usuniety zeby wlasnie nie robil takich numerow. I teraz nie wiem czy zdarzyla sie powtorka z rozrywki czy moze to cos innego.
misiun3 udało Ci się rozwiązać problem?
Mam podobny z E-TECH 440 z 2003r, przy maksymalnie wciśniętym pedale gazu na ok. 0,5 sekundy "odcina" zapłon - i tak kilka razy w ciągu dnia. Ostatnio grzebałem przy czujniku ciśnienia w kolektorze ssącym, boję się że coś namieszałem...

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]