Pytanie było już nie jeden raz zadawane na tym forum, ale postaram się jeszcze coś dopisać. Każdy jest inny, a więc ciężko podać super receptę na wszystko. Co do transportu krajowego: plusy to w większości firm zjazdy na weekendy do domu, możliwość rozmów w języku ojczystym, płacenie za wszystko w złotówkach gdzie nie musisz przeliczać na euro; minusy: ciężko jest wyliczyć czas przejazdu na danej trasie (wypadek, roboty drogowe itp.), brak normalnych parkingów choć by z sanitariatami (zmienia się na lepsze, ale bardzo powoli), zniszczone i wąskie drogi (brak jakiejkolwiek kultury jazdy), stan techniczny pojazdów zostawia wiele do życzenia, braki w wyposażeniu pojazdów (pasy , maty itp.) ciężko znaleźć ciekawą ofertę pracy. Transport międzynarodowy plusy: normalne drogi, nowoczesny sprzęt, łatwość w znalezieniu pracy na normalnych warunkach, ciekawe wyzwania; minusy: obcy język, kontrole dość bolesne dla portfela, drogie rozmowy telefoniczne, spotkanie się z obcą kulturą (Rumunia, Turcja, Rosia itp.). Wybór pozostawiam dla Ciebie Kolego
Co do wcześniejszej rozmowy to zgadzam się z kolegą ZiPi.
Cytuj:
Zeby być doświadczonym, najpierw musisz pourywać parę lusterek, oklepać auto z kazdej strony, samodzielnie wymienisz parę kół i przejchać śniezną zimę a takie rzeczy lepiej ( taniej i moze bezpieczniej ) robić w kraju
Prawda jest niestety brutalna jeśli w życiu dostaniesz na początku normalny sprzęt zatracisz bardzo szybko instynkt samozachowawczy, a kiedy przyjdzie pojazd zniszczony przeżyjesz szok który będzie bardzo bolesny. Tutaj zadałeś pytanie Kolego Kuxi.
Cytuj:
Cóż z tego że młody dostanie starego rypla który rozsypie się mu na środku drogi? Ciekawi mnie co by było gdyby Tobie posypało się auto? składalbyś? podwieszał opaskami, wiązał drutami itd bo jesteś doświadczony?
Najlepszą odpowiedzią są te tematy
viewtopic.php?f=43&t=27907&start=20&st= ... techniczny i ten
viewtopic.php?f=45&t=31878 w którym dużo napisałem. Co do wyjazdów na wschód to według mnie trzeba do tego dojrzeć. Jeśli kogoś obraziłem swoim postem to nie miałem tego na celu, z góry przepraszam. Pozdrawiam Wilk 09
.