Samochód: Aro Muscel
Witam wszystkich. Posiadam Muscela M461. Wymieniłem w nim silnik włożyłem silnik forda 1.8d 60km i zostawiłem oryginalne sprzęgło i koło z wieńcem od muscela. Dorobiłem tylko kryze by połączyć silnik z skrzynią Muscela. Wyszedł problem z zapaleniem silnika. Rozrusznik muscela który jest założony za wolno kręci i nie odpali silnika. Orginalny wieniec od tego silnika (forda) jest o wiele mniejszy i chyba w tym problem. Rozrusznik muscela przez duży wieniec nie jest w stanie odpalić silnika. Czy nie wie ktoś czy może jest jakiś szybszy rozrusznik czy może jak zwiększyć mu obroty czy coś. Tylko rozrusznik musi mieć rozstaw dziur taki jak muscele mają (prawdopodobnie taki rozstaw dziur jak żuk ). Może ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać to proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam
GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy
Jak tu nikt nie będzie wiedział, to spróbuj zapytać na www.forum4x4.pl
Tam są maniacy/pasjonaci terenówek, w tym również Muscela.
_________________ Pozdrawiam - Łukasz
Był DAF XF 105.510 SSC 6x2 <- Kto śmiał to usunąć? Mam uczulenie na dzieci Neo, i pseudokierowców z prawego fotela!
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 14 gości