Samochód: man tgl
Witam posiadam od niedawna mana tgl.8.210 i chciałbym przeprowadzic regulację zaworów i pompowtryskiwaczy czy któryś z kolegów dysponuje jakimiś instrukcjami,opisami lub danymi technicznymi - z góry dziękuję i pozdrawiam.
Samochód: man tgl
Kolego dopiero zakupiłem to auto - i zaczynam je poznawać - z tego co wyczytałem na obudowie pokrywy zaworowej jest tam system wtryskowy common reil czyli wydaje mi sie ze i bedą tam pompowtryski.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Pompo wtryski to jak sama nazwa wskazuje pompa razem z wtryskiwaczem.
Common Rail to szyna wysokiego ciśnienia czyli jedna pompa wysokiego ciśnienia i np: cztery wtryskiwacze uruchomiane elektrycznie
Dokładnie kolejności jak w 6 cylindrowym 1, 5, 3, 6, 2, 4.
Jak byś dalej nie wiedział jak to przy kręceniu wałem, gdy dźwigienki na pierwszym cylindrze się zluzują to na 6 będą się mijać, i analogicznie dalej.
A jak byś dalej nie widział jak to u mnie taka usługa kosztuje od 100 do 150zł.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 15 gości