Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 16 mar 2013, 23:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: volvo, renault

Kontynuacja tematu będącego w tym dziale, lecz z ograniczeniem do samochodów ciężarowych z emisją do E2.

Panowie- okazuje się, że samochody można przerobić z emisją do E4 na spalanie czystej wody z kranu. Układ jest inny, ale efekty takie same. Samochód pali mniej ok. 2-3 litrów ON na każde 100km i jest mocniejszy. Można powiedzieć, że tyle ile spali wody - tyle zaoszczędza paliwa.

Pozdrawiam

Post Wysłano: 26 mar 2013, 20:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: volvo, renault

Witam wszystkich...
nie komentuje wypowiedzi poniżej poziomu - myślałem, że są tu poważni goście a nie "żartownisie".
Dla ciekawskich - oczywiście, że nie podam publicznie moich rozwiązań mozolnie udoskonalanych przez kilka lat. Nie opatentuje również - bo jak wiadomo tylko w Polsce jest to zaje drogie a brak mi sponsorów. Zresztą ja montując urządzenie podpisuję umowę o ochronę praw autorskich i to wszystko. Więc - milionerem nie będę. Dla tych niewiernych - jest na świecie wielu wynalazców i świetnych wynalazków o których świat się nie dowiedział. Kilku z nich w dziwny sposób umarło/
Jak słusznie zauważono - nie proponuję HHO choć mój wynalazek też ma trochę kabli, czujników i sterowanie - ale nie pobiera prądu rzędu 20-40 Amper jak w HHo tylko max 1Amper ( do sterowania układem) i nie dodaje się do wody KOH.
W poprzednim temacie " przerabiam samochody na wodę do E2" układ był inny. Ten pozwala się użytkować w samochodach nowszej generacji.
I teraz dla niewiernych - jeżdżę samochodem z tą instalacją.
A teraz namacalny przykład:
trasa Kraków-Białystok 24,5 t( nawóz). powrót 20 t. spalanie 32,4l/100 km z wynalazkiem. Identyczna trasa bez - 35,6 l/100.

I jeszcze uwaga - najbardziej mnie śmieszą uwagi osób które nie mają zielonego pojęcia o fizyce, mechanice a zabierają głos na forum tylko dlatego, że mogą coś napisać nic nie wnosząc do tematu.

ps.
Popularne staje się montowanie gazu do ciężarówek. Jest to impreza droga - koszt podstawowy ok 13 tyś. Zużycie spada o ok. 6-8 l/100 km ale gaz nie jest za darmo ( jak moja czysta woda) i żeby zastąpić te 6-8 litrów ON potrzeba ok. 15 litrów LPG

Pozdrawiam.

Post Wysłano: 27 mar 2013, 9:08

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Można zapytać jak trwałość układu dolotowego, gniaz zaworów i wydechowego?

Nie rdzewieje to wszystko zwyczajnie?

Masz jakiś patent pozwalający uzytkowac instalację w zimie?

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 27 mar 2013, 17:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13363123
Samochód: DAF

Na czym to polega, opisz krótko. Bo są dwa patenty, HHO i podgrzewanie wody do uzyskania pary i spalanie jej z ON. Mnie akurat takie tematy interesują.
HHO podobno mieli poważnie testować w autobusie miejskim w Słupsku.

http://www.youtube.com/watch?v=eAfp3mZD ... ature=plcp

Post Wysłano: 27 mar 2013, 19:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Temat posprzątałem. A ci którzy nie mieli pojęcia na czym polega wyśmiewając autora, zrobili z siebie błaznów (palcem nie będę pokazywał o kogo mi chodzi) :wink:

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 30 mar 2013, 1:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Kolege dokts oraz klege wszystkowiedzącego Łukaszmechanik nadal prosze o konkrety czyli: wykresy, badania itp a nie opowiesci dziwnej tresci. Skoro auto ma wieksza moc to jak to zostalo stwierdzone?? Byly badania na hamowni czy tylko na dupohamowni z bardzo subiektywnym wynikiem?? Nie jestem przeciwnikiem nowinek ale nie lubie tez robienia wody z mozu albo mozgu z wody. Prosimy o konkrety!

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]