Cytuj:
Wiem że są tematy co zabrać w 1 trasę ale tutaj chodzi o inny rodzaj pracy. Praca polega na dowozie towaru (alkoholi) do sklepów na terenie województwa, kilka godzin i do domu, palety, winda, na busie
Pytanie brzmi jak z ubiorem, czy muszę mieć kamizelkę, buty ochronne, długie spodnie? Czy to pikuś, krótkie spodenki, trampki i ogień, najlepiej niech wypowie się ktoś kto tak pracował. Z góry dziękuje
@Edit
Załadunek na jakiejś hurtowni, pewnie rampa
Startuję w poniedziałek
Wiesz, kwestię odzieży powinieneś poruszyć z pracodawcą. A przynajmniej zapytać, czy jest wymagana i jaka. A z tego, co kiedyś się orientowałem, to pracodawca ma obowiązek wyposażenia pracownika w odzież roboczą, jeśli taka jest niezbędna na danym stanowisku; a w przypadku rozładunków to co najmniej obuwie ochronne, nie wspominając już o kamizelce odblaskowej - ta dla własnego bezpieczeństwa.
A pracując w transporcie międzynarodowym na stanowisku kierowcy w jednej z firm pracodawca wyposażył mnie: kamizelka odblaskowa, obuwie ochronne, ubiór drelichowy 2-częściowy, kask, okulary ochronne.
Na podstawie w/w powinieneś, porównując charakter pracy, sam wyciągnąć wnioski, co może Ci być potrzebne.
Niemniej jednak, czytając Twój post, zastanawiam się, czy jesteś świadom zagrożeń, jakie mogą się pojawić na takim stanowisku. A skoro pytasz, to zapewne nie wiesz, więc... hmmm japonki, spodnie typu "bermudki", ażurowa koszulka na ramiączkach, kaszkiet i obowiązkowo ciemne okulary w stylu "dajcie mi spawarkę to będę spawał".
Aczkolwiek pojawia się najważniejsze pytanie:
A gdzie szkolenie stanowiskowe i zapoznanie z przepisami BHP na stanowisku pracy
No tak, przepraszam. Zapomniałem. Dziś każdy jest alfą i omegą a pracodawca nie marnuje czasu na takie zbytki jak szkolenie BHP.