Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Witam, co może być przyczyną nieprzelewania się paliwa z jednego zbiornika do drugiego, przy jeździe pobiera paliwo, a jak w jednym szybciej sie skończy to auto staje i trzeba paliwo przelewać ręcznie.?

Odpowietrznik drożny? Może smok zanieczyszczony? Przewody paliwowe przytkane?

Użytkownik

Użytkownik

a chodzi Ci o ten żółty tekelan czy o filterek ten przy ramie? bo smoki są czyste

W ramie masz "puszkę" odpowietrznika. Jeden tekalan idzie do tej puchy, drugi biegnie w ramie do zbiornika. Jak otwierasz drugi zbiornik to słychać, jak zasysa powietrze? Jeśli tak to problem jest z odpowietrzeniem zbiornika. Jeśli nie, to musisz sprawdzić tekalan, którym łączone są zbiorniki (jaki kolor to Ci nie powiem, nie pamiętam).

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Zółty.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Użytkownik

Użytkownik

Sprawdzianem ten filterek jest ok żółty przewód miedzy zbiornikami jest drożny tylko jest trochę twardy i popękany przy końcach i nie wiem czy to może być powód tego ze nie przelewa paliwa?

Może zapowietrzać się i wówczas nie będzie przelewało się paliwo pomiędzy zbiornikami. Wymień ten przewód i zadbaj o to, by zbiornik, z którego pobierane jest paliwo do silnika nie miał odpowietrzenia. Wytworzone w nim podciśnienie zassie wymienionym przewodem paliwo z drugiego zbiornika.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

A ja proponuje sprawdzić korki od zbiornika. Jeśli nie będą odpowiednio szczelnie zamykać zbiornika to nigdy nie będziesz miał równego poziomu.

Użytkownik

Użytkownik

Volvo zasysa paliwo jednocześnie z dwóch zbiorników.Mamy z tym wieczny problem.Przy zatankowaniu za dużej ilości paliwa,żółty przewód zalewa się dieslem.Wtedy zazwyczaj wysysa paliwo z jednego zbiornika.Podobna sytuacja jest,gdy żółty przewód jest uszkodzony.Gdzieś był już ten temat,zamieszczałem nawet fotkę,jaki kraniki zamontowałem na przewód zasilający.

Użytkownik

Użytkownik

Problem rozwiązany.Zatkane były smoki w zbiornikach po przeczyszczeniu jest ok.Dzieki za pomoc .Pozdrawiam

Czegoś tu nie rozumiem:
Cytuj:
a chodzi Ci o ten żółty tekelan czy o filterek ten przy ramie? bo smoki są czyste
A dziś:
Cytuj:
Problem rozwiązany.Zatkane były smoki w zbiornikach po przeczyszczeniu jest ok.Dzieki za pomoc .Pozdrawiam
Chyba na wyrost pochwaliłeś się tymi smokami...

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]