Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 lut 2014, 14:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8934112

Witam, Mam pewien problem z dafem xf 95 430 z 2003roku. Na początku zaczął kopcić jak postał na wolnych obrotach wiec zregenerowałem mu wtryskiwacze bo lały. Spalanie przed tą naprawą oscylowało w granicach 35-37l/100km. Po wymianie wtryskiwaczy na zimnym silniku zaczął kopcić na biało i spalanie wzrosło do około 41l/100 do tego gdy się rozgrzeje to nierówno pracuje. Pojechałem na serwis i po diagnozie powiedzieli mi ze jest do wymiany pompa wstępna bo daje 0,7bara a powinna dawać 3bary. Nie wiem czy to może być przyczyna większego spalania po wymianie wtryskiwaczy czy może jednak pompy sekcyjne? Jeżeli ktoś spotkał się już z tego typu problemem to proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Post Wysłano: 04 lut 2014, 16:48

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Ara5, jeśli pompa daje 0,7 a ma dawać 3,0, to tak czy tak nie ominie Cię naprawa. Ze mnie żaden mechanik, ale obstawiam, że po wymianie wszystkie boleści ustąpią.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 04 lut 2014, 19:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Pompa powinna dawać 2.5bara na wolnych obrotach. I to jest możliwa przyczyna dużego spalania i mułowatości samochodu.
Ogromnym błędów użytkowników actrosa/xf/e-techa jest regeneracja wtrysków gdy auto ma nakulane dużo kilometrów.

Ciśnienie przebicia wtryskiwacza wzrosło, upec nie daje rady go przebijać i w ciągu pół roku zamęczy go ten wtryskiwacz. A komplet pompek do XF, to wydatek bagatela 13kpln, REGENARCJA JEST MAGICZNA, BO NAWET ILUZJONISTA NIE JEST W STANIE NAPRAWIĆ TYCH POMP. ICH SIĘ NIE DA ZREGENEROWAĆ.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]