Witam problem w MAN-ie TGA 410 2002r wywrotka ,przybywa olej w silniku do tej pory wymieniona pompka ręczna na podróbke wymienione oringi na wtryskach pompa wtryskowa oddana do sprawdzenia po sprawdzeniu pompiarz stwierdził ze jest dobra brakło nam już pomysłów co może być przyczyna , po 2 tyg jazdy przybyło okolo3,5litry w silniku będę wdzięczny na jakiekolwiek nakierowanie co może być przyczyna , płyn chłodniczy nie ubywa, silnik pracuje bardzo dobrze nie stęka nie kopci zachowuje się normalnie.Po założeniu oringow na wtryskach sprawdzono czy trzyma ciśnienie -nic nie ubywa w normie
Zaznaczyłem to ze nie ubywa płyn wiec musi to być ON moim zdaniem nie ma sensu wyciągać wtrysków myślę ze by były jakieś inne dodatkowe oznaki lejących wtrysków a auto ma za mały przebieg jak się pompiarz dowiedział z jakiego przebiegu 290jest ta pompa to roześmiał się ze jaki sens był ja wyciągać??..... sprawdzenie pompy plisko 900zł
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Złośliwość rzeczy martwych nie raz się woziło nowe auta które też miały jeździć
Tez racja zgodzę się ze czasami nowe a już się psuje ,
MechanikSochaczew jedynie na wtryskach zostały wymienione uszczelniacze oringi czyli hmmm wtryski do wyciągnięcia i sprawdzenia?? gdyby był nawet pęknięty to ON by się spaliło a nie leciało do misy ?
GG: 0
Wystarczy ze rurka / pipeta ktora wchodzi we wtryskiwacz jest niedokrecona , albo wytarta czy uszkodzona to cisnienie przedostaje sie do komory powrotu a stamtad o ringiem w gore do komory zaworowej , stamtad to juz tylko z gorki do misy oleju .
Do sprawdzenia wtryskiwacze , byc moze ze tylko o-ringi na wtryskiwaczach sa niewymiarowe/ uszkodzone czy ...zapomniane , i zamiast do powrotu do zbiornika zasilaja mise olejowa .
Miałem to samo w Maniku 410. Wymieniane pompki, pompa była w Boshu sprawdzana ok. U mnie te rurki doprowadzające paliwo do wtrysku były rozszczelnione. One się jakoś od temperatury z czasem odkształcaja czy coś mówił fachowiec.
Po wymianie ustało.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 31 gości