Re: Długi
Pozdrowię jak go spotkam.
Cytuj:
Film w porządku ale według mnie mógłbyś dać pare kadròw z zewnątrz.
przy okazji daj obiektywną opinie na temat firmy jak nie chcesz pubicznie może być na pw
Oczywiście masz rację z tymi kadrami również z zewnątrz. Dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam
A co jeszcze o OMEGA Pilzno mogę powiedzieć?
Firma jak każda duża flota, ma swoje zasady, każdy pewnie wie na jakich warunkach współpracuje kierowca z tą firmą. Sprzęty wbrew wpisom przy temacie poświęconym OMEGA Pilzno
viewtopic.php?f=4&t=1093&hilit=omega%5C to w większości już nowe zestawy. Ja mam na stanie zestaw z 2015 roku, naczepa KRONE z marca i ciągnik siodłowy MAN z Października (w tych miesiącach odebrałem). W 2014 roku firma posiadała ok
600 pojazdów. W 2015 roku na cel obrała
700 pojazdów. Cel ten został osiągnięty. Widać to szczególnie po powrocie na weekend, ponieważ jest problem z znalezieniem wolnego miejsca na parkingu. Obecnie OMEGA posiada 3 parki logistyczne
MOKRZEC 70000 m²,
PODGRODZIE 32000 m² i
RZESZÓW-JASIONKA 24000 m². Pod logiem firmy OMEGA Pilzno działa również
Agencja Celno-Portowa w Gdyni.
Kraje jakie odwiedzają nasze pojazdy to:
- Niemcy
- Holandia
- Belgia
- Luksemburg
- Francja
- Anglia
- Hiszpania
- Portugalia
- Austria
- Szwajcaria
- Włochy
- Słowenia
- Węgry
- Czechy
- Słowacja
- Rumunia
- Bułgaria
- Turcja
- Grecja
- Irlandia
- Dania
- Litwa
Firma OMEGA Pilzno jest solidną firmą, gdy kierowca jeździ wg przyjętych norm i wytyczonymi "ścieżkami", nie spóźnia się zbyt często na rozładunki/załadunki, nie ma problemów z alkoholem, nie musi bać się o obciążenie (od marca 2012 roku w firmie i nie miałem obciążenia bez powodu, nie mówię że nie miałem w ogóle, ale to drobne sprawy z mojej winy). Wynagrodzenie zawsze na czas i przy normalnej jeździe, trasa ok 7-9 dni, 2-3 dni w domu i znowu na trasę to na czysto jest 6 z przodu, ale można dłużej siedzieć w aucie i więcej wyciągnąć (przypominam że cały czas opisuję sytuacje na dziale
CHŁODNIE-HAKI), nie znam sytuacji na innych działach.
Od
lipca 2008 roku jestem kierowcą zawodowym przerabiałem
różne firmy i zawsze był z czymś problem, albo
wypłata była opóźniona, albo
3 tygodnie w aucie, albo po prostu trzeba było sobie auto
samemu pilnować, tzn. praca od
PONIEDZIAŁKU do
PIĄTKU, ale w
SOBOTĘ naprawy gdy były konieczne, a w autach starych to praktycznie co sobotę było co robić. Dlatego też wg mnie (od marca 2012) i wielu innych kierowców praca w firmie która posiada warsztat, myjnie i parking (ponieważ nie każdy kierowca ma gdzie parkować 17-sto metrowy zestaw lub ma dużą odległość do PILZNA) to dobry wybór.
A oto filmik w którym pokazuję w jakie dogodności są wyposażone
NOWE MANy na naszym dziale:
https://www.youtube.com/watch?v=po3f0PV1H74
.