Witam
Jako że znalazłem u was na forum foty mojego Volvo z ostatniego Truck & Bus Show 2011 postanowiłem je opisać dokładniej po krótce :
MARKA : Volvo
MODEL : F10/12 1980 480ps ROK :
ROK : 1980
PRZEBIEG : 3000000
WYPOSAŻENIE :
-klima
-webasto
-tv
-expres do kawy
-skromne audio
-na tą chwilę 1 łóżko - drugie leży od 4 miesięcy i nie ma czasu na założenie
-dodatkowe ośw zew
-skóra
-sygnały
-itp
Na chwilę obecną auto przeszło delikatnie mówiąc ewolucję w porównaniu do tego jak wyjechało z fabryki :
Początkowo było to F10 w najniższej i najbrzydszej kabinie jaka powstała w tym aucie ,początkowo miało motor 360 km do czasu aż w szwecji jakiś blondas nie zorientował się że turbina umarła a co za tym idzie wyciągnęła cały olej z motoru , a co za tym idzie wszystko się zagrzało i niestey umarło . Auto jeździło początkowo pod adr-ami a później woziło granit i tam umarło . W szwecji zapadła decyzja o przekładce motoru na motor z 3 miesięcznego fh które w tej samej firmie zaraz po kupnie zotało rozbite . (460PS) .
ROK 2001
Ojciec sprowadza volvo ze szwecji w stanie blacharskim delikatnie mówiąc średnim ... . Kabina po 3 miesiącach zabawy zostaje wyspawana i polakierowana i jakoś wygląda
ROK 2007
Okazyjnie trafia się kaseta + 20 Ps
Auto woziło wtedy piwo ( 24t ) non stop i dodatkowych kuniów nidy za wiele .
ROK 2008
Władzę nad autem przejmuję ja...
i pierwsze co zmieniam kabinę z niskiej na globa , ojciec obszywa skórą a ja lakieruję i bawię się w upiększanie i robienie go na styl ciężarówek z lat 80...
ROK 2011
auto po 31 latach od wyprodukowania sprawuje się bez zarzutu i jak narazie czeka na swojego zmiennika którego mam prawo kupić w najbliższym czasie po czym odejdzie na emeryturę - zostanie wypiaskowana rama , odmalowana i auto będzie brało udział tylko na zlotach i tym podobnych spędach .
AUTO MA U NAS DOŻYWOCIE !!:) dodam tylko że auto na codzień tacha po 20 ton papieru i za czasów kadencji u nas nigdy nie było na serwisie ani nie naprawiały go inne ręce niż moje i ojca
Plany :
-Odnowienie ramy.
-Montaż spoilera i owiewek zakabinowych
-Kangur
-Jeszcze troche obrysówek...
a tu wszystkie foty jakie znalazłem - w "starej" i "nowej" kabinie .
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us