Samochód: Iveco
Witam , mam problem z Iveco eurocargo 120e18 silnik tector, a mianowicie podczas jazdy a nawet i na postoju czasem sam wchodzi na obroty ok 1400obr/min i trzyma ( dzieje się tak kiedy mu się tylko chce) i oprócz ponownego uruchomienia nic nie pomaga, tylko czasem pomaga naciśnięcie przycisku km w kółku.
Po podłączeniu do komputera nic nie pokazuje żadnych błędów.
Co może być tego przyczyną? Prawdopodobnie elektryka? Komputer? Kable?
Proponował bym sprawdzić wiązkę między pedałem, a kompem.
Może mieć gdzieś zwarcie, albo wilgotna wtyczka.
Chyba że ktoś uwielbia plaka i łał na bogato wszędzie, też może zawierać w środku w pedale.
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
W aucie brata jak pedał powiedział papa to tylko dało się obroty tempomatem sterować, bo inaczej po odpaleniu wchodził na 1200 i koniec, ale błąd jakiś był....
Samochód: Iveco
No to faktycznie podobna sprawa... Tutaj na kompie normalnie pokazuje poziom wciśnięcia pedału gazu, ale może akurat wtedy podczas sprawdzania działał normalnie... Kiedy pokazywało błąd ? Dopiero jak trzymał obroty 1200? Czy cały czas ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość