Witam przed miesiącem zdałem na prawo jazdy kat. C dopiero mam 18 lat i nie wiele doświadczenia. Czy moglibyście mi koledzy pomuc i napisać kilka rad, żebym wiedział co robić czego nie co mi się przyda co nie jak się zachowywać na co zwracać uwage i uwagi techniczne. z góry dzięki wielkie pozdrawiam wszytskich
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Kolego Długi#027, czepiasz się trochę. Kolega Emil zrobił po prostu błąd ortograficzny:)
A swoją drogą, to naprawdę cieżko o robotę na ciężarówkach w wieku 18 lat, bo przecież każdy wszędzie chce doświadczenia...
Kolego mysle ze przepisy znasz i wiesz ze do 21 lat tylko 7,5DMC. Ja rowniez mam ponad 19 lat i CE jednak ja sie ucze a po Twojej wypowiedzi wnioskuje ze Ty sie juz nie edukujesz chyba ze zaocznie lub szukasz roboty na wakacje. Mysle ze trudno bedzie Ci znalezc robote na ciezarowke w tym wieku bo nie masz doswiadczenia a i na B Twoje tak jak i moje doswiadczenie jest male. Radzilbym poszukac pracy gdzies na dostawczaka.
_________________ "... gdy w przyszłości wnuk przy kominku zapyta mnie: Dziadku, a co Ty w życiu robiłeś??? Odpowiem, że to, co najbardziej kochałem - JEŹDZIŁEM ..."
ooo kolego bardzo chcial bym Ci pomoc ale sadz ze prosisz o rzeczy niemozliwe do przekazania w sposob czysto teoretyczny. Tego wszystkiego nauczysz sie jak zaczniesz jezdzic bo wszystko jest zalezne czym jedziesz, co wieziesz po jakim terenie przy jakiej pogodzie itd itp...
witamm !!
powiem ze wiek moze byc przeszkoda ale te nie koniecznie . ja miałem 19 lat jak zaczołem jezdzic busem po kraju. wiele jest firm które potrzebuja kierowców na solówki . a najczesciej taki młody kierowca prze kilka tras jezdzi z kims doswiadczonym , ja tak miałem . ale kolejnym problemem młodego kierowcy jest nieuregulowany stosunek do słuzby wojskowej , i np szkoła w weekendy , jesli masz z wojskiem spoko i wszystkie potrzebne kursy aby siaśc za fajera to napewno cos znajdziesz . pozdro
_________________ "Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy"
"Żywnośc przewożona z dużą predkościa nabiera walorów smakowych"
ok mniej więcej z robotą wiem jak jest. Jednak chciałbym się dowiedzieć coś więcej o technice jazdy o ile jest to możliwe do przekazania w sposób teoretyczny.
Tak jak powiedział kolega Ligo tego nie da sie teoretycznie napisać. Jedynie tylko to, żebyś przestrzegał przepisów ruchu drogowego. Żadnej brawury i szelenia za kółkiem, wyobraźnie i przewidywanie. To tyle.
(...)ale kolejnym problemem młodego kierowcy jest nieuregulowany stosunek do słuzby wojskowej , i np szkoła w weekendy , jesli masz z wojskiem spoko i wszystkie potrzebne kursy aby siaśc za fajera to napewno cos znajdziesz . pozdro
Ja mam 20 latek, prawko C+E, odbyta służbę wojskową jako kierowca, jestem po LO z maturą (lecz na studia mnie nie ciągnie ) i u mnie z pracą nie jest najlepiej.
Ja mam 20 latek, prawko C+E, odbyta służbę wojskową jako kierowca, jestem po LO z maturą (lecz na studia mnie nie ciągnie ) i u mnie z pracą nie jest najlepiej.
to u mnie w miescie bys znalazł prace napewno, jest wiele firm które śmigaja chłodniami z mięsiwem a kierowców jest co raz mniej , młodych kierowców znam wielu , a w twoim przypadku jesli masz wojsko ok i jeszcze byłeś jako kierowca to bys miał wielkie szanse (wiadomo kaska nie taka jak na zagranicy ale coś ponad tysiaka by było i weekendy w domu). pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 35 gości