Autor
Wiadomość
Tytuł: Trasa z Cooliem
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 15:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Szwedzkie badziewie z Göteborga

Wszystko zaczeło się w środe 21 lutego. Już przed moimi feriami byłem umówiony z Cooliem na trasę. Niestety w pierwszym tygodniu ferii traska nie wypalila. Z mojego powodu. więc siedziałem w domu. W drugim tygodniu w środę wstałem kolo 9:50 i włączyłem komputer. Zagadałem do Coolio gdzie jest i co robi, na co dopowiedział ze ładuje w Dwikozach i będzie jechał kolo 13. Wiec zapytałem czy jeśli pojawię się w Sandomierzu wcześniej czy mogę się z nim zabrać? Odpowiedział ze tak no i zaczęło się. Szybko się spakowałem i pobiegłem na autobus. Do Sandomierza mam około 24 km. W Sandomierzu byłem około 13. Doszedłem do umówionego miejsca na 13:23. Za chwile pojawiło się czerwone FH 12 z Cooliem za kierownica. Zapakowałem się do środka szybko i pojechaliśmy.

Tutaj czekałem na Łukasza i się doczekałem :wink:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 5755&hl=pl

Coolio kołuje :lol:
Obrazek

Nie mogliśmy przejechać obojętnie koło "Patrolu" w Żarnowie, więc zatrzymaliśmy się na małe co nie co :)
Obrazek

Potem po drodze zrobiliśmy 45 minut pauzy, a potem zatrzymaliśmy się dopiero w Poźrzadle na tankowanie :)
Obrazek

Po zatankowaniu trzeba było kupić coś do jedzenia i picia, przed pójściem do sklepu Coolio uciął sobie krótkoą rozmowe z jednym Pawtransem
Obrazek

Po zakupach ruszyliśmy dalej i niedaleko ujechaliśmy i w Pniowie zjechaliśmy na pauze. Stało kilka Pawtransów ale to była 2 w nocy więc nie chciało mi się wychodzić. Rano wstaliśmy to padał deszcz. Poszliśmy do baru coś zjeść i ruszyliśmy w droge.
Obrazek

Dojechaliśmy do za chwile do Świecka i co dziwne nie było żadnej kolejki.
Przejechaliśmy granice i po jakimś czasie staneliśmy na pauze.

Obrazek

Ładunek był zaawizowany na 16, ale my byliśmy ze trzy godziny wcześniej. Próby potrwały dość długo i w sumie zaczęli nas rozładowywać pare minut po 16. Z firmy wyjechaliśmy około 17. Zdjęć nie mam bo nie robiłem, żeby się nikt nie czepiał.
Na następnej pauzie zjechaliśmy na parking, który był strasznie zapchany. coolio "przycumował" za naczepami innych samochodów. Spotkaliśmy tam jeśli się nie myle Danixa, ale spał, więc go nie zagadaliśmy. Pomiędzy nami a Autem Danixa był przejazd " na lusterka" :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Konkursik! Kto znajdzie na tym zdjęciu Coolia????
Obrazek

Do Kallo dojechaliśmy na 2:30 w nocy. Wjechaliśmy na plac niedaleko myjni, w której miliśmy myć cysterne. Coolio poszedł spać od razu a ja jeszcze oglądałem fotki ze studniówki.
Rano pojechaliśmy od razu na myjke, umyć cysterne w środku, a potem na załadunek.
Obrazek Obrazek
Coolio w akcji
Obrazek
Po umyciu Hobura pojechaliśmy na załadunek, który odbył się "za płotem". Przed bramą stał jeden "Pawian". Mianowicie "Dębowy" swoją nową "stopiątką" To ten kierowca co jeżdził tą odpicowaną Scanią Topline. Nawet na górze szyby ma "pozostałość" po dawnym aucie.
Obrazek

A tutaj wjeżdża na załadunek :wink:
Obrazek

My przed załadunkiem :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Po załadunku wyjechaliśmy przed brame gdzie dwaj kierowcy z Pawtransu na nas poczekali. Wypiliśmy razem kawe, ja i Łukasz coś przetrąciliśmy i ruszyliśmy do domu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ruszyliśmy razem, droga ubywała nawet szybko, bo wiadomo w towarzystwie jedzie się dość ciekawie. dopiero na Venlo zatrzymaliśmy się bo Tollcolect w Dafach naliczał Euro 3 zamiast 5., więc wyłączyli TollColecta i wykupili myto ręcznie.
Obrazek Obrazek

Po tym jak ruszyliśmy niedługo musieliśmy się rozłączyć, ponieważ chłopakom brakowało czasu. Tutaj robiliśmy 45 minut i jedliśmy. Nie mieliśmy chleba więc improwizowaliśmy. :lol:
Próba świateł :twisted:

Obrazek Obrazek

Po "kolacji" ruszyliśmy dalej w drogę. Dojechaliśmy do Fichteplanu na ringu i poszliśmy spać. rano wstałem i przed odjazdem zrobiłem kilka fotek

Obrazek

Podszedłem do kiermana z PEKAES-u i zapytałem czy moge zrobić kilka fotek. Dostałem pozwolenie, więc...
Obrazek Obrazek

Obsługa codzienna :twisted:
Obrazek Obrazek

A tutaj już sam koniec kolejki na Świecku :roll:
Obrazek

Mineliśmy Świecko i w Poźrzadle znowu zjechaliśmy na stacje. Zatankowaliśmy auto, wykąpaliśmy się, i zjedliśmy obiad. Zeszło nam dwie godziny, moim zdaniem troszke długo :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak się dzisiaj pracuje :mrgreen:
Obrazek

Napotkana po drodze "stopiątka" :wink:
Obrazek

To by było na koniec. Pozdrawiam Łukasza, Marka i Zbyszka(niech mu będzie, nie Łukasz?)

Zapraszam do komentowania
PS. Przepraszam , że kazałem wam tak długo czekać, ale mam maturke na karku :wink:

Miłego oglądania

(C) Ramzes

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2007, 16:56 przez Ramzes, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 16:39

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Mercedes Sprinter 312 D

Trasa dobrze opisana i fotki bardzo mi sie podobaja.Sam z wielka checia bym sie przejechal takim volvo ale cos moge tylko podziwiac

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 16:45

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

http://img405.imageshack.us/my.php?image=dnlb039vm9.jpg
coolio jest przy zielonym znaczku "L" :D
Traska bardzo fajnie opisana i dużo zdjęć :D Ale jak stanaliście tak " na lusterka" to nieżle sie inni musieli denerwować :twisted: Pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 16:48

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
coolio jest przy zielonym znaczku "L"
Zgadza się :wink: Wyszłoby fajne zdjęcie, ale cóż powiedzieć :twisted: Coolio wyszedł na tym foto jak jakaś zjawa :mrgreen:

Cytuj:
Ale jak stanaliście tak " na lusterka" to nieżle sie inni musieli denerwować
Mogli się denerwować, ale myśle, że większość rozumiała naszą stytuację, bo nikt nie protestował. Musieli tylko zwolnić :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 17:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3255162
Samochód: -----

Ładna trasa. Opis i zdjęcia spoko. Oby tak dalej :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 17:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: bez adblue

Bardzo ciekawy i szczegołwy opis traski bardzo duzo fajnych zdjeć podba mi sie bardzo ta fotka http://img151.imageshack.us/my.php?image=dnlb073wj4.jpg Oby wiecej taki tras i fotke Pozdro !

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 17:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Zdjęcia faktycznie bardzo ładne, opis ciekawy. Zestawy z Pawtransu przyciągają wzrok, ale nie są tak charakterystyczne jak maszyny innej firmy, której auta zrobiłeś zdjęcie - wszyscy i tak wiedzą o co mi chodzi ;) (wielkie dzięki). Pozdrawiam!

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 17:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Muszę przyznać, że opis traski czytało mi się z zaciekawieniem, podobnie również było z oglądaniem zdjęć, które są naprawdę bardzo ładne. Nie trudno się domyśleć, że Volvo jakim jechaliście bardzo mi się spodobało, ciekawie prezentują się także 105-piątki z firmy, w której pracuje Coolio. Czekam na kolejne opisy z Twoich tras, być może również będą one z moim imiennikiem. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 18:55

Użytkownik

Użytkownik

Mihu zrobiłem jej 4 foty :wink: Daje dwie pozostałe :wink:
Obrazek Obrazek

Cytuj:
Czekam na kolejne opisy z Twoich tras, być może również będą one z moim imiennikiem.
Może po maturce gdzieś się z Łukaszem pojedzie, bo teraz nie ma czasu na przyjemności. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 18:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Traske opisales bardzo ladnie i dokladnie. Dolaczyles do tego foty wiec jest super. Naprawde milo i z zaciekawieniem czytalem i ogladalem. Jezeli nie masz nic przeciwko zaporzycze sobie kilka fot na tapetki. Ja rowniez mam maturke na karku wiec sie nie dziwie. Skoro Tobie udalo sie z Cooliem odbyc trase to moze i mi udaloby sie. W sumie Poniatowa blisko Lublina. Trzeba pomyslec. Pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 19:08

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Jezeli nie masz nic przeciwko zaporzycze sobie kilka fot na tapetki.
Nie ma żadnej problemacji, o ile kopiujesz je na własny użytek :wink:

Cytuj:
Tobie udalo sie z Cooliem odbyc trase to moze i mi udaloby sie.
O tym musisz gadać z Łukaszem. My mieszkamy dosyć blisko siebie i nasi ojcowie kiedyś pracowali w jedej firmie i są dobrymi kolegami :wink:
A Łukasza poznałem dosyć przypadkowo, właśnie po rozmowie z jego tatą :lol:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 20:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Heh, Coolio :-) Wariat jeden... Traska swietnie opisana, zestawy Paw-Transu sa piekne, a na dodatek Łukasz za sterami swojej wymarzonej "pięćsetki".
Pozdrowienia dla Was!

PS: Ten DAF z Trans-Europy to rzeczywiscie Danix, mozna go rozpoznac po proporczykach i po tym ze spi przy odslonietych firankach :-)

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 20:54

Użytkownik

Użytkownik

Bardzo ładnie opisałeś tę traskę i nacykałeś fajnych fotek. Przypomniały mi sie moje trasy jak byłem młodszy i potrafiłem jeździć całe wakacje z tatą. Widzę że powrót był z Kallo i ładowaliście koncentrat pomarańczowy - oj, skąd ja to znam :roll: Chyba sie po sesji przejade gdzieś z ojcem....

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 21:16

Użytkownik

Użytkownik

Ciekawa trasa. Też bym chętnie gdzieś wyskoczył z Cooliem :wink: Bardzo ładne zdjęcia. I oczywiście tez znalazłem Łukasza na fotce, choć początkowo myślałem, że miałeś jakieś spotkanie 3-go stopnia :lol:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 22:27

Użytkownik

Użytkownik

Bardzo przyjemnie czytało się Twoją recenzje. Oczywiscie musze tu wspomniec o Waszym autku, czyli o Volviaku. Na boczku widac ile ma konikow. (500) piękna liczba. Ktory to jest rok. Czy czasem nie 2005? Szkoda tylko ze same fotki Volva i Dafow z Pawtransu, mogles tez porobic innych samochodow. ALe ogolnie nie jest żle, powiedzialbym ze nawet fajna traska. Trzymaj sie. POwodzenia.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 22:42

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
czasem nie 2005?
Z tego co pamietam to ten był z października 2004
:wink:

Cytuj:
Szkoda tylko ze same fotki Volva i Dafow z Pawtransu, mogles tez porobic innych samochodow.
Powiem szczerze, że było zimno i mi się nie zawsze chciało latać z aparatem po parkingu :mrgreen:
Mam kilka fotek innych aut, ale sie do nich nie za bardzo przykładałem :/

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 23:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8924601

Recenzja opisanej przez Ciebie trasy bardzo mi sie podoba, zdjecia wykokane sa profesjonalnie, a tekst napisany tak, ze z wielka przyjemnoscia czyta sie go kilka razy ;) Zycze Ci abys wybył jeszcze w nie jedna trase z Cooliem i zeby było rownie fajnie jak w tej ;)

PS: A mam takie małe pytanie, czy Coolio jezdzi moze w takie rejony Polski jak miejscowosc Ryki ( lubelskie ). Miejscowosc znajduje sie miedzy Lublinem a Warszawa :) Zapytaj kolego Coolia o to jesli mozesz.

Pozdrawiam i jescze raz gratuluje bardzo fajnie napisanej trasy.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 7:54

Użytkownik

Użytkownik

Pawtrans napewno ładuje się w Hortexie w Rykach ale czy Coolio tam ładował to trzeba by go osobiście o to zapytać.

Ja ze staruszkiem ładowałem w Rykach wiele razy ASK, pulpę owocową, aromat i za każdym razem stały również Pawiany...

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 15:04

Użytkownik

Użytkownik

Bardzo fajną trase odbyłeś fajnie ją opisałeś :wink: i jeszcze takim pięknym 500 konnym volvem jechać :shock: nic tylko pozazdrościć

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 15:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Ciekawa traksa Ramzes, miło się czytało, dobre i ciekawe zdjęcia. No i oczywiście świetnie prezentujące się FH 500 :wink: Życzę kolejnych ciekawych tras z równie dobrym opisem :]