Znam ten parking.Jak się wyjeżdża z terminalu to od razu w lewo na obuże i na dole jest ;] Taki fajny Chinol tam staje
Ale co do transportu kontenerów kolega dał zdjęcia naczep, a ja postaram się przybliżyć Wam taki transport. Otóż jazda jak każda inna, cały cfancyk polega na tym że podjąć takie pudło. Mój tata ma spedycje i wiem jak to wygląda.
Wchodzimy rano do pracy i na mailu po chwili pojawiają nam się pudła, które są do wzięcia.Powiedzmy bierzemy wysoką 40 Happaga do łodzi za 1500.Możemy być pewni powrotu na to więc do dobra robota.OK trzeba znaleźć auto i z tym ostatnio jest problem.Roboty w cholerę a nie ma aut.Ok mamy auto.Teraz awizacja do portu.Numer kontenera,samochodu naczepy, numer dowodu osobistego kierowcy i jego dane.Kiedy to wprowadzimy kierowca może jechać po bilet.Często zdaża się że przy natłoku roboty kontener nie jest zaawizowany, albo sa błedy w awizacji.Trzeba wracać nie raz do pracy i poprawiać.
Dobra kiedy już awizacja gotowa jedziemy po bilet i wjeżdzamy do portu, a kiedy z tamtąd wyjedziemy z pudłem? Możemy po 20 minutach a nie raz po paru godzinach. Kiedy już wyjedziemy to jazda jak każda inna.
Może polece ten typ roboty.
Jeśli macie auto i nie macie co z nim robić to powiem wam jakie są zarobki.
Kurs do Łodzi to około 1500 zł i można znaleźć na to powrót za 1300 zł. Czyli za kurs mamy 2800 zł. 50 % z tego to koszty a polowa druga to zarobek. W tygodniu zrobi się 2 takie kursy ;] Roboty jest tyle że auto na pewno nie będzie stało więc jeśłi macie możliwość to wchodzcie i piszcie do mnie ;]
PZDR ;]