Ogladalem wczoraj 3 pietrowa zabudowe IRM-Y brat planuje kupic. Mamy juz jedna ale jest 2 poziomowa i na dodatek na srubach
i mam w zwiazku z tym pare pytan. Gosc sprzedajacy ja, troche mi podpada. twierdzi ze zabudowa jest z 2003 roku ale nie ma na to zadnego papieru (potwierdzenia) mozna jedynie wierzyc mu na slowo bo jest w stanie idealnym.i w zwiazku z tym pytanie nr 1 - czy sa jakies charakterystyczne cechy rocznikow np. czy rozni sie czyms w wygladzie zewnetrznym rocznik 2003 od np. 2000 czy wczesniejszych produkcji. ale to jest mniejszy problem bo liczy sie stan i wyglad.
ale jest druga sprawa gosc twierdzi ze przy tej zabudowie nie bylo kompletnie nic robione. a jednak mam watpliwosci poniewaz na poziomach ruchomych jest blacha z powlaka antyposlizgowa ulozona w prostej linji (spotykalem sie z taka w produktach pezzaioli-go) a na 1(stalym) poziomie jest blacha ryflowana tzw. choinka. i ten prezes probowal mi wcisnac ze w IRMA-CH jest tak fabrycznie montowane. ale rozmawialem z wlascicielem DAN-MAR-u i on mowi ze to kompletna bzdura ze blacha na wszystkich poziomach musi byc jednakowa.
wiec koledzy co o tym sadzicie pozdrawiam