po pierwsze - jeszcze nie ten wiek (21 lat na > 7.5 tony przy transporcie zarobkowym)
po drugie - na cysterny albo chłodnie, ale to tez jeszcze nie ten wiek - cysterny to wprawa i lata nabywania umiejętności, a chłodnie .. zresztą, moze i na chłodnie to jest ten wiek
niech będzie
dlaczego inne raczej odpadają - bo zabezpieczanie ładunku to ciężka fizyczna harówa po ktorej nie jeden facet wraca do kabiny zagotowany ze zmęczenia, a kobieta mimo wszystko jest słabsza, i nawet przepisy prawa pracy ograniczają jej 'legalne' możliwości pracy przy ciężkich pracach fizycznych
Forumowa Kasia może chyba powiedzieć najwięcej na ten temat:)
ps. nie mam absolutnie nic przeciwko kobietom w ciężarówkach łącznie z tym ze moją lubą obecnie na C prawo jazdy wysłałem (sama chciała) i jeździć będzie jesli tylko bedzie miała na to ochotę zapewne w podwójnej ze mną od czasu do czasu
ale nie dziwie sie panom włascicielom ze nie są do końca przekonani... wszystko zależy od profilu działąlnosci ich firm i tego co wożą, są ładunki 'bezproblemowe' i lekko zabezpieczalne, a są też takie przy ktorych człowiek sie umorduje nieziemsko... raz wieziesz elektronike gdzie jedyne co musisz zrobic to otworzyc tylne wrota a potem zamknąć, bo cie plombują i sami zabezpieczają, a raz wieziesz tarcice gdzie naskaczesz sie po deskach pod sufit i masz roboty szczerze dość...