Cytuj:
Te zdjęcia pokazują całą prawdę o MAN-ie. Jak dla mnie to najgorszy kokpit jaki widziałem. Zabrakło pomysłu? W sumie kierowano się wygodą kierowcy, tylko jakoś zapomniano, że kierowca lubi dużą półkę na środkowej konsoli. Ale nie ma tak łatwo, przecież nawiewy są ważniejsze. Ogółem upchnięto wszystko jakby konstruowano to do dostawczaka. Nie siedziałem w tym sprzęcie, ale robi wrażenie 'zimnego', nieprzyciągającego wnętrza. Ogółem MAN wygląda tak, jakby kierowca miałby być tylko dodatkiem a nie osobą wyróżnioną.
Tak z daleka patrząc to kokpit przypomina trochę deskę ze starego mercedesa 'kaczki'. Jedyna zaleta auta jak dla mnie - silnik. Nic po za tym.
Kolego powiem Ci tak. Jak wyszedł TGX/TGS też nie miałem przekonania co do tego modelu, chodzi o wnętrze, bo z zewnątrz jest extra. Ale przekonałem się do TGX'a jak miałem z nim styczność i mam nadal, a gdy miałem okazję go prowadzić to w ogóle złego słowa nie mogę powiedzieć. Autko jest bardzo przyjemne do jazdy, miejsca mimo kabiny XLX jest wystarczająco. W podwójnej obsadzie może trochę doskwierać, ale nie jest najgorzej.
Co do samej deski jest z materiałów dość dobrej jakości, po pijaku można pomyśleć, że siedzisz w BMW czy AUDI
A jeśli chodzi o wielkość to zawsze można kupić sobie półkę na cały kokpit