Jeżeli masz windę to zapewne masz dozór UDT,jeżeli masz dozór to masz konserwatora,skonsultuj to z konserwatorem jeżeli chcesz żeby winda chodziła długo i bez usterki.Agregaty w windach są wymagające jeśli chodzi o oleje więc lepiej nie eksperymentować.
_________________ Boże chroń nas przed diabłami,oznaczonymi zielonymi mundurami!
witam kolegów, pracuję przy tych dziadostwach... jedyny olej jaki polecam to czerwony ATF gdyż biały Bautran gęstnieje zimą i winda wolniej schodzi... windziarze cwaniakują wlewają biały bo tańszy, pompa szybciej "siada" i mają następną robote-regeracje.
Samochód: co się trafi
ja mam już trzecią windę w karierze i do każdej szedł czerwony orlen hipol atf, zero problemów z pompą, jedynie to jakiś przewód pęknie albo inna bzdeta, tak to nie ma bólu
GG: 1539752
Samochód: Renault Magnum,Volvo F10,FL6
Koledzy , mam winde BAR z pierwszej polowy lat 90 na naczepie sko24, winda pelna ,nieskladana , 1,5t. Problem mam takie , ze uciekl przez zime olej z silownikow (silowniki mam do roboty) ,obejrzalem caly uklad i nigdzie nie widze naczynka na olej , z tego co zauwazylem to prawdopodobnie caly olej znajduje sie w pompie i silownikach. Pytanie brzmi w ktorym miejscu uzupelnic olej?
Samochód: co się trafi
musi mieć gdzieś zbiornik wyrównawczy do którego zazwyczaj wlewa się olej, umnie np zbiornikiem wyrownawczym jest skrzynka w której jest zamontowana pompa, zdejmujesz obudowe i na polowie jest pompa a drugą połową jest zbiorniczek i tam dolewasz oleju
GG: 1539752
Samochód: Renault Magnum,Volvo F10,FL6
Cytuj:
musi mieć gdzieś zbiornik wyrównawczy do którego zazwyczaj wlewa się olej, umnie np zbiornikiem wyrownawczym jest skrzynka w której jest zamontowana pompa, zdejmujesz obudowe i na polowie jest pompa a drugą połową jest zbiorniczek i tam dolewasz oleju
u mnie wszystko jest zabudowane w ramie windy , dobiore sie ponownie i zobaczymy. Dzieki
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 13 gości