witam, problem polega na tym że jeden pompowtrysk daje palwo z powietrzem, pompowtrysk jest po regeneracji, co może być tego przyczyną proszę o pomoc.
Podgląd konta letrasport
ogolnie to mozna sprawdzic sekcjie czy otwieraja sie. odlacz rurki wszystkie i krec rozrusznikiem i ma ze wszystkich tryskac paliwo. lub pod przewody elektryczne przy pompach podlacz diode i zobaczysz czy faza dochodzi itd
W DAFie nie ma pompowtryskiwaczy tylko zwykłe pistolety i pompy UPEC . Jak odkręcisz rurki przy pistoletach to wystarczy ręczną pompką pompować paliwo na wyłączonym zapłonie i powinno przelewać się paliwo na rurkach. Ale przedtem zapal auto i sprawdz czy jak silnik pracuje czy owy ferelny wtrysk nie drży , bo widziałem jak jeden mechanik źle założył (odwrotnie) ten element który dociska pistolet do głowicy i wówczas silnik nierówno pracował a przy większych obrotach wywalał błędy na kompie.
pompka reczna to tylko mozna przepompowac Upec-i i nie wazne czy zaplon wlaczony czy nie!! Ja bym radzil najpierw podpiac kontrolke ( diodowa) pod przewody elektryczne przy Upe-ach i wtedy bedzie wiadomo czy faza dochodzi z ECU silnika do pomp lub odkrecic wszystkie przewody paliwowe od pomp i krecis rozrusznikiem i bedzie widac czy cewki otwieraja paliwo w Upec-ach , paliwo ma tryskac jak z fontanny. Ja bym tak to zrobil
kręciłem rozrusznikem paliwo tryska z wszystkich jednakowo,patrzyłem też na zapalonym odkrecając dwa przewody tez daje ale jak poluzujie ten trafny to dajie paliwo z powietrzem
po zamianie pomp miejscami dalej na 2 to samo sie dzieje?
a wtryski zamieniales ? sprobuj wtryski zamienic miejscami tez i zobacz?? nie mozesz zalatwic kodu bledu??
kurde sprobowac nie zaszkodzi ja raz miaem taki przypadek ze gosciu zakladal sobi esam wtryski i zapomnial oringa zalozyc i caly czas po dluzszym postoju nie szlo go od palic (zapowietrzal sie), zobacz tego drugiego wtryska moze oring oberwal sie albo zamien go miejscami duzo roboty przy tym nie ma
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 9 gości