Ogólnie temat "słaby" żeby nie powiedzieć głupi. Moje zdanie jest takie, że każdy słucha muzyki jaka mu odpowiada, tak więc możecie pisać tutaj co jest fajne, super hiper... a ktoś inny uzna że mu się nie podoba.
No ale skoro już... to ja napiszę trochę o radiach. Bo nie każdy wozi płyty/kasety/pen drive'a albo i nie ma jak tego podłączyć.
W Polsce to... każdy ma jakieś swoje ulubione stacje. Ja z ojcem słuchamy ZETki, ESKI i czasem RMF FM.
U Niemców to zależnie od regionu. Od Świecka RTL Berlin, może być SAW, albo jakieś Hit Radio Antenne. (czy pochodne nazwy bo jest tego trochę)
Na południu Antenne Bayern - nawet lubię to radio. Dalej z stronę zachodu Regenbogen czyli Karlsruhe i okolice.
W centrum można posłuchać FFH, ale kto jest bardzo słaby w niemieckim może się zamotać słuchając wiadomości drogowych, często nie zaczynają od numeru drogi.
No i jest też einslive, teraz 1live.
A jak ktoś przegapi wiadomości drogowe to można poszukać DLF'a, tam zawsze mówią lekko później, ale to pewnie wiecie.
We Francji kiedyś się słuchało NRJ albo CherieFM. Teraz przoduje Skyrock. Co prawda repertuaru dużo nie mają, piosenki dość często się powtarzają ale muzyka moim zdaniem bardzo dobra i radio warte polecenia każdemu kto jedzie przez Francję. Może nie "złapiecie" od razu po przejechaniu granicy przy Karlshure, ale kawałek dalej gra.
Na drugi plan schodzi FUN radio(też polecam jak Skyrock nie wypali a to się zdarza niestety...) i potem NRJ.
W Anglii to nie mam nic szczególnego, ale co by nie było to da się słuchać. W Antwerpii jak ktoś bywa kiedyś było Antwerpen1, ale nic szczególnego, zresztą chyba zniknęło...
Ale radio Woodoo czy jakoś tak. (czyt. "wuuduu"). Grają nawet ok. Ale to jakieś nowe radio, przez jeden weekend w wakacje 2010r. (czyli te co były) je odkryłem.
No i tyle. Holandia, ogólnie Belgia to nie pamiętam... Coś tam jest.
A wracając do anglii... Francuski Skyrock można odebrać nawet i w Dover, a FUN to w ogóle przez kilkadziesiąt ładnych kilometrów nam pogra...
Szacunek dla Ciebie jak wytrwałeś do końca postu