Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 sie 2010, 9:36

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: volvo

Witam pracuję jako magazynier-kierowca, z przewagą magazyniera. Jeżdżę ciężarówką z 2 razy w tygodniu resztę czasu spędzam na magazynie. Moje pytanie jest takie, w jaki sposób udowodnić inspekcji, że częściej nie jeżdżę niż jeżdżę :P. Jak jadę wiadomo tarczka jest w tacho, ale w te dni, które nie jeżdżę mam wypisywać żółte tarczki, czy muszę mieć jakieś zaświadczenie od pracodawcy?

PS. Zapewne takie wątpliwości już były poruszane na forum, ale konkretnej odpowiedzi nie mogłem znaleźć.

Post Wysłano: 23 sie 2010, 10:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Pracodawca wystawia Ci zaświadczenie, na którym poświadcza że w danym okresie nie prowadziłeś pojazdu, tzw. urlopówka.
Zapytaj szefa o ten dokument przed wyjazdem, skoro ma transport, certyfikat i licencje to musi wiedzieć co ma Ci dać na drogę.

Post Wysłano: 23 sie 2010, 10:49

Kolego totutotam zaświadczenie musisz mieć wystawione przez pracodawcę, jako, że przepisy obligują tak Ciebie jak i pracodawcę do udokumentowania czasu pracy kierowcy. Za okres, w którym nie prowadziłeś pojazdu (nie pracowałeś jako kierowca) i nie masz automatycznie tarczek musisz mieć wystawione zaświadczenie przez pracodawcę lub osobę upoważnioną.
W przypadku, gdy nie masz takich dokumentów i trafi Ci się kontrola to zawsze możesz wnioskować do inspektora o ukaranie mandatem przewoźnika - taką sytuację miał kolega. Nauczyło to szybciutko szefa, że wystawia się zaświadczenia.

Post Wysłano: 29 sie 2010, 21:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Ja mam taką samą sytuację jak Ty, też jestem magazynierem i kierowcą. W dni kiedy nie jeżdżę to wypisuję tarczki żółte i zaznaczam czy miałem inny wymiar pracy niż kierowca lub wypisuję tarczkę jako weekendową i do tego pieczątka firmy.
Tak bynajmniej mi mówiono że mam robić, a o tym zaświadczeniu to nie słyszałem :wink:

Post Wysłano: 29 sie 2010, 21:57

Cytuj:
Tak bynajmniej mi mówiono że mam robić, a o tym zaświadczeniu to nie słyszałem :wink:
Nie mogłem się powstrzymać:

Obrazek

Post Wysłano: 29 sie 2010, 22:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5839699

swój chłopak widzę jesteś :lol:

łeb w dół i trzeba zapierd*lać!
http://www.youtube.com/watch?v=pkwvifYw ... AYxJoN4pXc

Post Wysłano: 29 sie 2010, 23:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Cytuj:
swój chłopak widzę jesteś :lol:
Oj swój jak Karolu wróci to bimber będzie się lal strumieniami.

EOT

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]