Po paru chwilach namysłu w końcu postanowiłem zrobić podobnie jak kolega Marecki10. Stworzyłem temat, w którym będę pokazywał zdjęcia z tras mojego Taty. Bierze on aparat na wyjazdy i przywozi mi ciekawe zdjęcia z północy. Nie będę pisał relacji tylko dawał zdjęcia z różnych miejsc w Skandynawii. Nie rozpisuję się bardziej tylko wkleję zdjęcia.
Może zaczniemy od naszego pięknego Bałtyka. Zdjęcia z promu Polferries m/f Scandinavia.
(chyba) Świnoujście.
Kolejne fotki morza z Unity Line m/f Gryf albo Wawel (nie wiem dokładnie).
Na koniec nieodłączny moment każdego z dłuższych wyjazdów - kuchnia w kabinie.
Na razie nie za bogato, ponieważ tata dopiero zaczął brać aparat w trasy i oswaja się z tym wszystkim. Mam nadzieję, że się podobało. Za niecały tydzień powinna być kolejna partia zdjęć.
No i gitara Ciekawie będzie oglądać zdjęcia z kryjącej w sobie coś tajemniczego i pięknego Skandynawii. Fajnie, że tata wrócił do poważnej jazdy, tym bardziej że dobrym sprzętem i w swój ulubiony region Europy Nic, tylko czekać do wakacji, co ?
A DAF dokładnie tak jak Igor napisał - 430-konny 95XF w SC. Zdjęć póki co nie pokazuję, ponieważ tata poleciał dopiero w drugi kurs, ja szefostwa na oczy nie widziałem, więc nie wiem czy sobie życzą. Poza tym i tak jest tylko jedno foto z zewnątrz. Wyślę Ci na PW.
Przepraszam, że post pod postem, ale nikt więcej nie dodał komentarza.
Tata wrócił w czwartek wieczorem pod dom, ponieważ zrzutkę miał 20 km od Lublina. Przyznam, że na żywo DAF prezentuje się świetnie, a w środku jest jak w domu.
Zdjęć również dużo nie ma, ale mówił, że tym razem też nie było co tak bardzo fotografować.
Na początku sobotnia A4, czyli puściutko.
Zjazd z Góry Św. Anny.
Tutaj już Szwecja. Miejsc nie znam.
Stena Line, "Baltica". Nim tata płynął do Polski z Kalskrony.
I na koniec moim zdaniem bardzo ładne zdjęcia zrobione podczas rejsu.
GG: 8696020
Super fotki aż miło oglądać i czytać
_________________ Jest B
Jest C
I jest C+E:) teraz tylko praca
Kwalifikacja Wstępna jest
Psychotesty są
jedynie 6 miesieczne dosiwadczenie jak narazie;)
Oj na Baltice wszystkie toalety mam obcykane, cóż, pierwszy rejs i 8 w skali Beauforta robią swoje
Weź zabazgraj logo firmy i rejestracje, a potem pokaż auto na forum, bo jestem ciekawy jak to wygląda
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
No Daf widać po wnętrzu ładny takim samym jeżdżę tylko że SSC a co do zdjęcia "Stena Line, "Baltica". Nim tata płynął do Polski z Kalskrony." to widzę ze twój tata trafił na Polski prom ; )
Stena Vision, którym to tata miał okazję płynąć. Auto miał na trzecim, odkrytym pokładzie, co widać na kolejnych zdjęciach. Można też zobaczyć połowę naszego DAFa i FH na 15-lecie Volva w Polsce
Jakaś wysepka. Ciekaw jestem jak Ci ludzie tam mieszkają.
Kajuta chyba na Visionie.
Ładny widoczek.
Most w Budzowie.
Znów Szwecja.
Sztokholm.
W drodze do mieścinki k. Sundsvall (jakieś 350 km od Sztokholmu na północ). Jak widać zima już zawitała w tamte rejony (o czym zresztą można było przeczytać w postach Jeszkina czy Tiromaniaka).
Jakieś miasto. Nie wiem przypadkiem czy nie Orebro.
Znów dróżka.
Polferries Baltivia z otwartym "nosem".
Jak zawsze, w razie wątpliwości proszę pisać, a postaram się odpowiedzieć.
Pozdrawiam i dziękuję za uwagę.
GG: 8696020
Ja piernicze piękne foteczki nom jak widac tam juz zima zawitała a do POlski jeszcze nie;) super
_________________ Jest B
Jest C
I jest C+E:) teraz tylko praca
Kwalifikacja Wstępna jest
Psychotesty są
jedynie 6 miesieczne dosiwadczenie jak narazie;)
No widzę ładne fotyy. Ale w sumie to ze Skandynawii nie mogą być brzydkie
Fajny kierunek ma Twoj tata, ale faktycznie w zimie to już nie jest tak kolorowo
Pozdrowienia z Lbn !
_________________ w trasie zawsze najlepiej tak było, jest i tak zostanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości