Cześć
Cytuj:
Do nawigacji używam Automapy, ale dla mnie jak na planowanie trasy jest strasznie tandetna i nieprzejżysta......
Czytając Twoje pytanie zastanawiam się , czy sobie żartujesz czy naprawdę nie znasz tematu ???
Kolego przecież sam piszesz o programie , który ma takie opcje, lecz chyba niechęć oraz brak chęci do nauki,
poznania wszystkich opcji owej AutoMapy zniechęcił Ciebie.
Dlaczego próbujesz oceniać program, którego nie znasz ??? Nauczyłeś się wyznaczać punkt końcowy ( docelowy ) i myślisz , że to już wszystkie opcje tego programu ???
Obecnie najnowsza wersja AutoMapy to wersja 6.6.2 (1246) i ta wersja posiada numerowane zjazdy, lecz od zawsze posiadała nazwy zjazdów każda wersja, bynajmniej od wersji 5.1 jak dobrze pamiętam tak było.
Piszesz, że chciałbyś używać jakiejś mapy by TYLKO była spolszczona,
więc to jest produkt dla Ciebie. Bo to jest nasz rodzimy POLSKI produkt - AutoMapa. Nie widzę innej opcji !!!
Map&Guide - ta mapa jest dostępna w języku niemieckim, są nakładki po Polsku, lecz i tak nie dasz sobie z nią rady.
Cały pic polega na tym, że wszystkie Mapy na PC lub jakiekolwiek navigacje działają bardzo podobnie, czyli obsługa tych programów ( i map jakie obsługują ) jest bardzo podobna. Wystarczy dobrze poznać jeden program, a pozostałe to już intuicyjnie można obsłużyć bezproblemowo.
Na dowód tego. że AutoMapa posiada numerowane zjazdy wstawiam zrzut wycinka autostrady u Niemców, pokazujący przykładowo zjazd nr 18 .
Nie będę opisywał jak planuje się trasy oraz opisywał innych opcji, bo nie jestem nauczycielem.
Tyle moich smutnych wywodów,
zanim cokolwiek napiszesz zastanów się o czym chcesz pisać. Myślę, że lepiej by było gdybyś
napisał prośbę o pomoc w nauce jak posługiwać się AutoMapą, a Ty zacząłeś od krytykowania programu, którego nie poznałeś.
Jeszcze jedno - nie jestem twórcą czy producentem AutoMapy, lecz zwykłym jej użytkownikiem i "testerem" , faktem jest że ma jakieś tam błędy, lecz żaden produkt jak na dzień dzisiejszy nie jest idealny . Zresztą nigdy tak nie było by zadowolić 100% użytkowników.