Cytuj:
Posiadam licencje transportowa i mam samochód z tacho cyfrowym. Jezdze nim w celach zarobkowych. Jestem kierowca i włascicelem jednoczesnie. Mam pare pytan.
1. Czy musze miec karte przedsiebiorcy czy wystarycz jak bede szczytywal dane z karty co 28 dni.
2. i jesli musze miec to jaki program bedzie dla mnie najlepszy, w miare tani i prosty w działaniu. Przypomne , ze mam jeden samochod i sam nim jezdze
Pozdrawiam Asobol
1. Musisz mieć kartę przedsiębiorcy, bo musisz sczytywać dane z tacho cyfrowego, sczytywanie danych z karty nie wystarczy.
2. Wystraczy ci tylko programik który będzie Ci zapisywał te pliki, są one w formacie .DDD, możesz je tylko archiwizować (trzymać na kompie)
3. Nawet jak masz jedno auto nie zwalnia Cie to z przepisów prawnych, a więc nie msz wyjścia
Ps. Dane z TC sczytuje się co najmniej co 28 dni, a nie raz na 28 dni, lepiej zawsze wcześniej to robić, jak masz ochotę i czas możesz to robić nawet co tydzień, dzień itd. 28 dni to górna granica sczytu, karta więcej okresów nie zapamięta i może ci uciąć jakiś dzień.