1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Samochód: Man TGA XXL 18.430,Peugot Boxer 2.2
Cytuj:
Cytuj:
Oni w umowie napisali że duże przebiegi miesięczne do 9 tyś . Jedni na zagranicy miesięcznie nie kręcą do 5 kafli a tu mówić o 9 .
Oj to jeszcze nie wiecie jak się jeździ na międzynarodówce ale wszystko przyjdzie z czasem;)
Nie mówiłem tego dosłownie wiem przecież że niektórzy zrobią mniej a niektórzy więcej np . kolega JURAS robi tygodniowo ! 4 tyś i więcej ale proszę zobaczyć jaki on ma tryb pracy .
_________________ Pilnie sprzedam zbiornik 250l aluminiowy seryjny od mana .
Zainteresowanych proszę o kontakt pw w celu dogadania się.
Witam jakoś tu cicho . A więc tak auto odbyło wycieczkę do serwisu. Przyczyna osłabienia auta to zbyt duża dawka paliwa podawana przez wtryskiwacze około 150ml/min .
My podjechaliśmy na serwis aby sprawdzić co go boli . Wtryskiwacze prawdopodobnie kupimy w Autosie naszym sprawdzonym sklepie , jeszcze jest Star Zbyt ale tam nie mamy upustów.
Wiesz może jaki to będzie koszt?
W Volvie robiliśmy 2 pompowtryski i zaraz pojechaliśmy do serwisu Volva ustawić zawory. Praca silnika się deczko zmieniła i jest cichszy.
Jak zrobicie to napisz co i jak, a i dodaj nowe zdjęcia, bo już go dawno nie widziałem.
Miały iść do Bydgoszczy ale nie mogliśmy ich wyciągnąć bo jest zabezpieczenie a zaraz po jednej i po drugiej stronie są zawory. Więc zaprowadziliśmy go na serwis do Kalisza. Po regeneracji z napisem boscha kosztuje 700 zł z czymś a z napisem manowskim 1400 zł a nowy manoski kosztuje 2700 zł. Olej wymienialiśmy też na ich manowski kost- 800 zł . Wymieniliśmy wiązke od klaksonu co były problemy i palił sie bezpiecznik, oraz wiązke tą z silnika z szyny do komputera bo puszczałą olej w to wejście jakim cudem to nie wiem ale za każdym razem co podnosiliśmy kabine to patrzyłem i był olej. Byśmy go już przyprowadzili ale potrzebne były 3 wtryski a na magazynie mieli dwa więc ten jeden nasz popsuty zawieźli aby go zregenerować i wstawią go spowrotem razem z tamtymi .
Witam
Auto już naprawione jestem zadowolony choć cena taka nie jest ale mogę stwierdzić że wszystko co było mówione to zostało wymienione.
Mam kilka fot naczepy i jedno auta ale to już po umyciu i rozpoczynaliśmy akcje nawrócenia auta która zakończyła się niepowodzeniem, więc udaliśmy się na pole sąsiada .
Coś na osłodę i poprawę humoru.
A teraz zapraszam do naszej szarej rzeczywistości :
Witam przed chwilą wróciłem z trasy do Grodziska Wielkopolskiego rozładować Jupika który był ładowany w środe przed serwisem. Auto idzie bardzo dobrze aż chce się jeździć na tempomacie idzie jak burza gdy wyjeżdżaliśmy z bramek na A2 w buku to załączyliśmy tempomat i wyczuliśmy moment aż miał takiego kopa że fon mi spadł z półki . Oto kilka fot auta trasę opisze przy okazji i wstawie zdjęcia i filmik.
Jeszcze przed wyjazdem .
W taki upalny dzień aż chce sie pić :
Reszta fot auta już na bazie w Grodzisku :
Moim zdaniem najlepsze ujęcie :
Cytuj:
Ile daliście za wiązke przewodów od wtryskiwaczy, tą przez którą leciał olej do sterownika
Nawet ci nie powiem bo nie pytałem się ale z 500 zł spokojnie wzięli. Jak za wiązke od klaksonu 140 zł . Jeszcze tak przy okazji popytałem się o pare rzeczy to moge ci powiedzieć że lodówka oryginalna mana kosztuje tyle co wymiana 3 wtrysków i reszta tego co pisałem wyżej a znowu półka jest tańsza bo kosztuje 105 zł.
Witam po krótkiej przerwie . Auto sprawuje się dobrze wystąpiła mała usterka z ABS'ami od naczepy . Była przerwa na kablu i pokazywał się błąd na komputerze. Jeśli pogoda dopisze w weekend auto zostanie umyte więc wstawię kilka fotek.
Maniek jest naprawdę zacny, zawsze szalenie mi się podobały białe TGA bez blend i spojlerów. Nie narzekaj na rzeczywistość bo nie jest taka szara! Życzę wielu bezawaryjnych, i czekam na kolejne aktualizacje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 31 gości