Mam pytanko do kogoś kto przerabiał już ten temat . Mam najpradopodobniej padnięte zaworki na pompce ręcznej przez co auto traci moc , zapowietrza się na wyższych obrotach i teraz pytanie byłem w suderze i mówie im o tych zaworkach to dał mi całą pompkę ręczną wkręcaną w tą kostkę ( byłem przekonany że tam są te zaworki ) - nic nie pomogło - auto dalej ma objawy jak wyżej . Przyszło mi do głowy czy przypadkiem w tej kostce nie ma jeszcze jakiś zaworków które właśnie są skopane - przyjechałem dopiero teraz z bazy - po trzech dniach walki z autem i nagle mnie oświeciło ...
Ja w prawdzie nie przerabiałem tego tematu ale rok temu u mnie na cpn robili volvo i nie miało siły iść wymienili zaworki troszkę pomogło ale znów brakowało mu paliwa w końcu przywieźli nową ori pompkę z sudera z ok 800zł auto odżyło Mechanik mówił że częsta usterka w volvo
Tak więc - zaworki są w tej kostce ( dwie sztuki ) jednak nie to było u mnie przyczyną - zapchany pierwszy zaworek odpowiedzialny za nie cofanie się paliwa do zbiornika ( ten na bloku silnika - klucz 32 i 24 ) zapchał się silikonem ponieważ spece od gps jak wkładali sonde w zbiornik opaćkali ją silikonem który rozwalił smog i zapchał ten zaworek .
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 24 gości