Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 mar 2012, 0:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7810080

Witam. Właściciel jeździł man-em bez zegara ciś. oleju, blisko mojej firmy zatarł się na 5 korbie( ogólnie każda panewka ruszona), wyciągnąłem silnik zabrał sobie, przywiózł poskładany przez jego jakiś mechaników wpakowałem do ramy i podłączyłem ręczny manometr. Skala do 10 bar, zegar zamknięty aż wskazówkę łamie, inny zegar to samo zaznaczam ,że zawór nadciśnieniowy na pompie oleju nowy. Wyciągnąłem go sprawdziłem na ciśnienie przepuszcza przy 6 i mocniej jak wyższe ciśnienie.
Mechanicy tego gościa nie odbierają telefonów nie wiadomo jak go poskładali jeśli chodzi o czystość. Jakby pompa była szmelc to raczej było by za niskie ciśnienie. Miał ktoś już taki przypadek?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Jeśli silnik był rozebrany na części pierwsze to tylko wróżka może wywróżyć przyczynę tak wysokiego ciśnienia, może być gdzieś zatkany kanał olejowy, ciekawe czy leci olej z tych fajek olejowych od smarowania denka tłoka.
Bez powodu wcześniej silnik się nie zatarł i przy naprawie nie znaleźli przyczyny zatarcia :]

Filmy z tras

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]