Witam,
Tak zgadza się, temat w naszym kraju jest zwariowany, niestety...
Niemniej jednak, mimo braku mózgu przez sam program, tworzyli go i projektowali ludzie, którzy rozum posiadają.
Skoro więc z założenia program robiony jest dla samochodów ciężarowych, dlaczego prowadzi do punktu przez osiedlowe uliczki, zamiast wybrać jakiś objazd, dużo bardziej przyjazny kierowcy takiego auta? Być może problem nie leży do końca w samym programie a w użytkowniku, w tym przypadku we mnie. Dlatego próbowałem różnych ustawień, by to wykluczyć.
Nie wiem jak tworzone są takie programy, na jakich zasadach itp., ale skoro duży zestaw prowadzi przez gęste miejskie ulice, to mija się to z celem i chyba jest coś nie tak.
Proszę się nie sugerować moimi wypowiedziami, ponieważ podkreślam, że jestem zwykłym zjadaczem chleba i nie znam się tak na tym bardzo dobrze.
Dlatego proszę doświadczonych kolegów o potwierdzenie lub obalenie moich podejrzeń.
Cytuj:
Poza tym nawigacje nie wiedzą w jakim kierunku stoi auto względem ulicy, stąd może te zawracanie.
Tu chyba nie masz racji. Program wyznaczając drogę wie, jak będzie ustawiony samochód. Świadczyć o tym może właśnie fakt, że kazał mi zawrócić, gdyż wiedział, że jest zakaz lewo skrętu. Dlatego kazał jechać dalej, by zawrócić i wtedy można już było wykonać prawo skręt.