Cytuj:
Witam zauważyłem dzisiaj straszne wgłębienia na oponach prowadzących,z lewej strony są one po stronie zewnętrznej a z prawej strony po stronie wewnętrznej.Ciśnienie w kołach sprawdziłem jest OK ,a robią się takie doły jak na załączonych niżej zdjęciach . Co może być tego przyczyną? Słyszałem, że przednie amortyzatory lubią padać.
Scania R420 2008r. 500kkm na blacie. PS: Opony Dunlop ,wyważone .
http://img805.imageshack.us/slideshow/w ... 0249at.jpg
Jedź na OSKP sprawdzą ci wszystkie luzy, nie jest to droga sprawa a dużo wniesie do tematu. Widziałem micheliny które pękały na około felgi w super szybkim czasie (10tyśkm). Wada fabryczna.
Cytuj:
jesli chodzi o modele Scanii R to te auta z tymi oponami maja naprawde problem nie tylko takie rzeczy jak zwrotnice czy nawet amory ale i podstawki pod resory sie wycieraja (jesli sa luzne cybanty) gumy stabilizatorow, itp itd mozna wymieniac ostatnio jak mialem pare R-ek do ogarniecia z tym wlasnie to amorki nie spelnialy swoich wlasciwosci. Ale najlepiej sprawdz cale zawieszenie czy nie ma luzow bo wydaje mi sie ze moga byc dosc spore.
Pozdrawiam
Przy bańaku sie zwrotnice w scani robi, w r'ce nie potrzeba do tego prasy. Czasem niezbędny jest palnik żeby trochę podgrzać oś młot od góry i wyskakuje. Nie kupuj szajs kompletu z autosa bo tego sie nie da złożyć, nic nie pasuje
Pozdrawiam Łukasz