Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 paź 2012, 22:29

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: tga

witam
potrzebuje porady-instruktarzu jak prawidłowo wyczyscic /umyc wtrysk adblu tak żeby działał i żeby czegoś nie uszkodzićpzry okazij i czy mozna go po zdemontowaniu jakos spradzic czy dziala (np.podajac 24V) i czy można zainicjowac prace pompy adblu bez komputera oczywiscie
marek

Post Wysłano: 28 paź 2012, 0:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Diagnoza komputerem nie jest drogą sprawą, przy kosztach jakie możesz wygenerować podają tu i tam 24v.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 28 paź 2012, 8:17

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: tga

Cytuj:
Diagnoza komputerem nie jest drogą sprawą, przy kosztach jakie możesz wygenerować podają tu i tam 24v.
Łuki z calym szacunkiem dignoza komputerowa może i nie jest droga sprawą ale trzeba na nia umowic sie i pojechac i często bywa tak że po naprawie nic sie nie zmienia a auto 2 dni w warsztacie ,i 2-3 conajmniej tysiaczki leca bo cos innego zauważą i twierdzą ze to może mieć wpływ
jeżeli jestes mechanikiem to wiesz że naprawa dzis polega na wymianie cześci i robi sie to tak długo aż sie trafi na wadliwą bo ta droga prowadzi do wysokiej rentownosci firmy
i jest wpiasana w polityke firmy
ja dzialam w trzech branżach slusarstwo montaz i transport i ta ostania w poruwnaiu do 2 porzednich daje mase problemow 24godz na dobe a rentownosc zero (zapytasz dlaczego to robie skoro nic z tego nie ma bo nie mam innego wyjscia bez transportu nie mam ani montazy ani slusarki )i własnie dlatego typu pomysly a do tego jestem tego typu czlowiekiem ktory wychodzi z założenia że zawsze najprotsze pomysły są najlepsze

Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 8:38 przez Lukassz, łącznie zmieniany 1 raz.
Postaraj się pisać bez błędów ortograficznych i interpunkcyjnych

Post Wysłano: 22 lis 2012, 21:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Niestety lecz bez diagnozy komputerowej to sobie mozesz AdBlue ewentualnie odkurzyc .
Wszystko jest zintegrowane w jednej obudowie i jakakolwiek aktywacja komponentow jest realizowana przez komputer. Nawet jak zassie powietrze kiedy zabraknie plynu to wizyta w warsztacie moze byc nieunikniona.Aby zaoszczedzic to mozna ewentualnie wymienic filtry i przedmuchac przewody.

Post Wysłano: 20 gru 2012, 0:57

Użytkownik

Użytkownik

WITAM
Cytuj:
Aby zaoszczedzic to mozna ewentualnie wymienic filtry i przedmuchac przewody.
A po tej operacji wymiany filtrów równierz należy skorzystać z komputera i zrobić restart...

Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]