Witajcie,
zastanawiam sie nad wzięciem w leasing nowego samochodu, najprawdopodobniej Volvo lub Scania. Koszt Scanii to 65tys euro. Jak sądicie, czy jest to opłacalne jeżeli jezdzic będzie kierowca? Czy sami byście się na to zdecydowali, proszę o wasze zdania.
Witajcie,
zastanawiam sie nad wzięciem w leasing nowego samochodu, najprawdopodobniej Volvo lub Scania. Koszt Scanii to 65tys euro. Jak sądicie, czy jest to opłacalne jeżeli jezdzic będzie kierowca? Czy sami byście się na to zdecydowali, proszę o wasze zdania.
Pozdrawiam Serdecznie.
Pierwsza podstawowa sprawa - czy masz nagraną jakąs robotę?!
robotę mam w niemieckiej spedycji, o dobrej opinii. kilku znajomych ma tam auta. kierowca mi go na pewno nie zniszczy gdyż jest to mój szwagier, jeździ u mnie już 4 rok. pytałem bardziej czy będę w stanie zapłacić leasing, kierowcy i czy zostanie mi na życie?
pozdrawiam
Zapytam się i rozważe tę decyzje, gdyz nie ukrywam moze ona zawazyc na dalszym moim zyciu w przypadku gdybym nie był w stanie spłacać leasingu. Mam jeszcze pytanie: są jakieś szanse żeby zarabiać na starym samochodzie tzn. DAF XF 95 430 2001r, na chwilę obecną jezdzi do Szwecji, lecz nie zostaje mi praktycznie nic - wychodze na zero. Macie jeakies pomysly/sugestie?
Szczerze mówiąc to cie nie rozumiem. Masz jeden samochód i nic na nim nie zarabiasz a chcesz brać nową scanie leasing? To że będzie nowa to więcej nie zarobi jak stawki kiepskie.
Mam jeszcze pytanie: są jakieś szanse żeby zarabiać na starym samochodzie tzn. DAF XF 95 430 2001r, na chwilę obecną jezdzi do Szwecji, lecz nie zostaje mi praktycznie nic - wychodze na zero. Macie jeakies pomysly/sugestie?
Ciebie to jeszcze po świętach nie puściło? Mając jeden zarabiasz 0, więc mając dwa, zysk mnożysz razy 2, a więc 2 x 0 = ?, ZERO!!!
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
Cytuj:
Mam jeszcze pytanie: są jakieś szanse żeby zarabiać na starym samochodzie tzn. DAF XF 95 430 2001r, na chwilę obecną jezdzi do Szwecji, lecz nie zostaje mi praktycznie nic - wychodze na zero. Macie jeakies pomysly/sugestie?
Ciebie to jeszcze po świętach nie puściło? Mając jeden zarabiasz 0, więc mając dwa, zysk mnożysz razy 2, a więc 2 x 0 = ?, ZERO!!!
W tym przypadku mając leasing na nową Scanie wychodzi -1
dobra, wyjasnie wszystko od początku bo lekko sie nie zrozumielismy
1. mam starego dafa, który w sumie zarabia tylko na pensje dla kierowcy i opłaca zus dla mojej małżonki
2. do tej pory sam miałem pracę, jednak kryzys idzie - redukcja etatów, sami rozumiecie
3. scania mialaby jezdziz w systemie 3 tyg w trasie tydzien w domu, a nie jak Daf co weekend w domu (8,5 tys km/miesiąc)
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
I tak sobie myślisz że jeżdżąc nową Scanią trzy tygodnie to zarobisz na ten leasing + AC/OC+ podatek od środków transportu?
Jak by tak to było proste to każdy by jeździł nowym samochodem
Poza tym zadajesz dziwne pytania, trzeba było znajomych zapytać ile średnio wychodzi im za jeden kilometr i policzyć sobie jakie koszta będziesz miał w miesiącu czy ci starczy czy nie na opłaty
Chłopaki, dzięki za rady. Mam jeszcze jedno pytanie: dealer scanii mówił by brac r420 Z ADBLUE. Mam dobrą ofertę na r440 BEZ ADBLUE. Macie jakies opinie, co sądzicie o tym całym adblue?
Pozdrawiam serdecznie
Kolego z tego co ja słyszałem to Scania z AdBlue jest oszczędniejsza w porównaniu do bez AdBlue,niech wypowiedzą się inni koledzy którzy mają wjększą styczność ze Scaniami
GG: 6687777
Warto kupować nówkę? rozumiem, że pewnie chciałbyś zejść z opłat za płatne odcinki, ale wystarczy, żebyś miał chociażby scanie czy też nawet inną markę z euro 5, roczniki 2007-2008 chodzą w okolicach 150 tys.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 8 gości