Witam
Panowie w TGA pokazuje błąd EDC 03778-01. Walczyłem juz tymi błędami w innych TGA ale jesli się pliły 03778-10 oraz 03779-10 to robiłem wtryski natomiast jesli palił sie tylko 03779-01 to pompa ale tutaj się pali tylko EDC 03778-01 kierowca mówi ze pokazuje się prawie jak w zegarku po zrobieniu ok 80 kilometrów. Po podpięciu kompa zawór na listwie otwarty na ok 8-9%. Auto ma przelatane ok 520tys. Miał ktoś problem z konkretnie z tym błędem 03778 i końcówką 01?
dzieki kolego za linka ale tak jak pisałem w temacie link który podałeś dotyczy szeregu błędów 3778 oraz 3779 wraz z końcówką 10 w tym aucie jest natomiat jeden błąd 3778-01 wiec usterka jest troche inna. ok no nic pozostaje jutro wyciągać wtryski i sprawdzać
FMI 01oznacza za wysokie ciśnienie na Rail wiec poszukiwanie usterki odbywa sie wg listy kontroli hydrauliki. Zamiast wyciągać wtryski lepiej zrobić próbę przelewową. Ale najpierw pasowałoby podmieć zaór M prop
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 9 gości