Ci co się trochę interesują pojazdami strażackimi to będą wiedzieli o tym ale watro wspomnieć, że Pojazdy Specjalistyczne Zbigniew Szczęśniak Sp. z o.o. po pierwsze zmieniło swoją nazwę na SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne Sp. z o.o. po drugie logo , po trzecie swoją siedzibę, która mieściła się w Bielska-Białej przy ulicy Wapienickiej 36 teraz mieści się w Bielsku-Białej przy ulicy Bestwińskiej 105A, po czwarte lekko zmienili malowanie i karosowanie swoich z na
A ostatnią zmianą w firmie jest nie wielka naklejka, którą naklejają na swoje samochody z
Na zmianę siedziby to już był dawno najwyższy czas, bo ta przy Wapienickiej przypominała raczej jakiś przydomowy warsztat, w którym pan Heniu z kumplami klepali wozy strażackie.
Po wczorajszej wizycie u Szczęśniaka zawiodłem się na nich... Mieli pod koniec Marca się przenosić na nowy zakład, a tu praca wre na starym... Pisałem też, że na swoim nowym zakładzie będą mieli nowe malowanie wozów, tymczasem na starym zakładzie
Pod koniec dnia pojechałem na obrzeża Bielska i podjechałem na ul. Bestwińską gdzie rzekomo mają zakład. Hale co prawda są zrobione i gotowe do użytku, lecz kostki brukowej nie mają ułożonej ani żadnego podłoża. Droga do ich zakładu jest koszmarna... Żeby za bardzo nie zniszczyć wozu trzeba jechać 5 KM/H i omijać dziury...
GG: 6339605
Samochód: STAR 244 GBA Pożarniczy
Prezentuję sfoconego osobiście przeze mnie eks pożarniczego ŻUKA A 15 C.pojazd pochodzi z OSP z okolic Poznania.
oraz perełka Rodem z ZSSR,Pożarniczy zabytek GAZ 69M Z wyposażenia Czeskiej Straży Pożarnej, oczywiście obecnie pojazd zabytkowy.
oraz bardziej współcześnie Mercedes BENZ 408 D Z Polską zabudową z jednostki OSP HAŻLACH.
_________________ Z wojskowym pozdrowieniem CZOŁEM
Tak jak obiecałem dodaje zdjęcia z Otwarcia hali Szczęśniak PS.
Takie dwie ciekawostki ode mnie
1. Na hali produkcyjnej na ok 20 kilka wozów była tylko jedna Scania, a reszta to same Iveca Eurocargo
2. Jest już kalendarz na 2014 rok Szczęśniaka. Na nim są zdjęcia którę wygrały konkurs portalu CzerwoneSamochody.com i Szczęśniak PS
Teraz reszta zdjęć:
No to na dzisiaj koniec
_________________ Pozdrawiam
Jakub Szlósarczyk
Ostatnio zmieniony 23 lip 2013, 9:43 przez mlody1, łącznie zmieniany 1 raz.
Muszę przyznać, że zdjęcia ciekawe.
Nie ma się co dziwić, że jedna Scania. Samochody na ich podwoziach są droższe znacznie od Iveco, więc zwyczajnie w przetargach mają małe szanse, a OSP nie stać na nie. Zresztą większość Scani to GCBA.
Zdjecia w kalendarzu są z konkursu na czerwonesamochody.com a nie .pl
Pomjam fakt, że konkurs wygrały naprawde koszmarne zdjęcia...
Przepraszam, że pisze post pod postem ale teraz zupełnie o czymś innym pisze, mianowicie:
Jeśli się nie mylę to to jest pierwsza w Polska scania w szeregach Straży! Zostałą zkarosowana przez ISS Wawrzaszek. Choś nie ma naklejek to mażna wyniki przetargu przeczytać na stronie KW PSP w Szczecinie http://www.szczecin.kwpsp.gov.pl/?type= ... view&id=67
Źródło: czerwonesamochody.com
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 13 gości