Cytuj:
Kolego Nokia a jakie są zarobki w firmie Direx?Jak jest tam ze zjazdami do domu?Z tego co wiem to oni jeżdżą także dużo na Wschód...A auta to głównie VOLVO FH(chińczyki i starsza generacja) i MB ACTROS MPII...Widziałem od nich zawsze tylko białe składy z lodówkami SCHMITZ...
Wiec kolego zarobki zachowam dla siebie. A co sie tyczy zjazdów do domu, to praktycznie co tydzien, co połtora, chyba ze jakas daleka Rosja sie trafi. Direx ma cała Europe (oprócz północy) i paru krajów jak Rumunia, Ukraina, Białorus, ale Rosje maja, nawet Kazachstan. To była głowna przyczyna tego ze odszedłem z tej firmy, poniewaz trafił mi sie drugi Kazachstan pod rzad, a w tym czasie na bazie był kierowca, który miał mniejszy staz w firmie niz ja, ale ze polecił tego kierowce jakis kierownik to on niebedzie na wschód jeździł. Głowny kierunek jaki robia i maja tam najwiecej kursów to Grecja. Obsady sa w 80% podwójne, jest tez kilka obsad pojedyńczych i Ci kierowcy co jeżdza sami praktycznie byli co tydzien w domu, poniewaz robili bliskie trasy, kraje sasiednie. Maja same chłodnie, same SCHMITZ, woza nimi wszytko, słodycze, lekarstwa, warzywa, kwiaty, nabiał... Co do aut to kiedys były głownei Volvo i pare sztuk Scania, potem szef kupił Actrosy, sprzedał Scanie i głownie firmie kreci sie na Mercedesach (głownie MPII ale i starsze modele tez sa) i Volvo FH. Teraz gadałem z moim byłym zmiennikiem to dostał on MAGNUM DXi, nówke i lata. Firma ma tez pare MAN TG-A i 3 te starse autka które jeżdza po kraju a nie na miedzynaród
Ogólnie myśle nad powrotem do DIREX, poniewaz po odejsciu z DIREX poszedłem do VOS, ale nie bede jakims polskim murzynem dla Guldena pedała, i niebede po miesiacu jeździł bez rodziny. Nie bede jego psem,a tu co tydzien w domu. Kasa lepsza w VOS, ale po odliczeniu podatkó itd (VOS masz na działalności) to wychodzi praktycznie to samo, do 500zl róznicy. Jeszcze jedno chciałem powiedziec, zeby jeździc w DIREX to musisz miec przynajmniej rok doświadczenia w transporcie miedzynarodowym. To tyle...