Koledzy, pytanie: czy przejadę dużym przez Kraków na trasie:
Turowicza -> Nowohucka -> Pokoju -> Jana Pawła II -> Ptaszyckiego -> Igołomska ?
Pytam, bo pamiętam, że we wrześniu ub. roku Plac Centralny był kompletnie rozkopany. A jedyną alternatywą wydaje się być jazda A4 do węzła Szarów i tamtędy w kierunku Nowej Huty.
Marcin, jak Ty lubisz sobie czasem drogę komplikować.. Skoro już nie chcesz jechać przez węzeł Targowisko (Szarów nie istnieje od czasu kiedy otwarli kolejny odcinek A4 w stronę Tarnowa), zjedz sobie na węźle Bieżanów, Kraków Wschód, trzecie światła w prawo, za mostem Wandy na rondzie w prawo, cały czas za główną do świateł i eureka: Igołomska, cel podróży osiągnięty.
Przebijanie się przez miasto Twoją propozycją to wg mnie jakaś skrajna depresja, którą chcesz zostawić na tamtejszych światłach, koleinach, przejazdach. I dalej musisz jechać objazdem koło huty.
Nie tyle, co lubię komplikować a po prostu nie znam Krakowa i wolę zapytać. A zawsze to lepiej iść za radą kogoś, kto ma pojęcie a nie samemu brnąć i się niepotrzebnie wkur...
A skoro sugerujesz Targowisko to tak pojadę. Nie będę wyważał otwartych drzwi
Dziękuję za podpowiedź - skorzystam
To jest najszybsza droga żeby się dostać w okolice huty w Krk, oczywiście jadąc A4, od ronda w prawaka będziesz miał dziurawo, sama Igołomska też do autostrad nie należy, ale z miasta masz tylko 4 światła i ów rondo
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
Dojazd podany przez Kolega Cukierr jest na pewno najszybszy, ale wchodzą opłaty drogowe. Jeśli chcesz jechać przez miasto to najprościej jest wystartować z Turowicza na Nowohucką następnie przejechać most na Wiśle i skręcić w prawo na ul. Ciepłownicza (koło elektrowni Łęg) następnie na ul. Podbipięty na wprost przez rondo obok Mostu Wandy i z tej drogi lądujesz na Igołomską. A najważniejsze nie pchaj się na Plac Centralny jest tam zakaz tonażowy od kilku lat, dość mocno respektowany .
_________________ Bo życie człowieka to ciągła droga. Wilk 09 .
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości