Witam.
Dziś koledze złamał się kluczyk w stacyjce. Miał przyjechać serwis i ogarnąć, ale w końcu nie dojechał.
Moje pytanie jest takie, czy ktoś z Was wymieniał stacyjkę w dafie i mógłby podpowiedzieć, jak to zrobić.
Ja zerknąłem u siebie i z tego co widzę, to nawet żeby zdjąć tą górną osłonę plastikową, to trzeba by zdjąć plastik od zegarów, bo inaczej nie dojdzie do śrub.
Czy jak przywiozę kierowcy stacyjkę, to wymiana jest typu plug&play?
W przypadku Mercedesa zamawiało się w ASO kluczyk pod VIN. Po kilku dniach (nie pamiętam ilu) przychodził kluczyk z Niemiec, z naciętym "kodem" i zaprogramowanym immobiliserem. W przypadku DAFa może być tak samo.
Tak samo kiedyś zamawiałem do scenica. My potrzebujemy całą stacyjkę, bo klucz się właśnie w niej złamał. W serwisie powiedzieli, że zamówia i po południu miała być. Tylko zastanawia mnie czy byłaby już zaprogramowana, czy gościu połączył by się kompem i robił to na miejscu.
Będziemy coś dziś myśleć. Dam znać jak już się sprawa wyjaśni.
Na dzień dzisiejszy auto odpala się z kabli. W poniedziałek mam na niego wsiąść, bo moje musi zjechać do PL. Ponoć jest już nowa stacyjka w drodze i po weekendzie gość mi ma ja przywieźć. Dzięki za info Dominik2004.
Ja również się zastanawiałem, czy istnieje możliwość samodzielnej naprawy, jednak fabryczne IMMO w sytuacji, gdy dochodzi do awarii są trudne w naprawie bez odpowiedniego sprzętu. Najczęstsze przyczyny awarii bloku immobilizera to uszkodzenie sterownika komputera w samochodzie. Korzystał już ktoś z usług ekipy z (SPAM-NAZWA FIRMY) Właśnie jestem na ich stronie (SPAM-STRONA INTERNETOWA) Pisze, że posiadają doświadczenie elektryczne, elektroniczne oraz mechaniczne w samochodach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 11 gości