Samochód STEYR 791 TURBO 4X4.
Problem dotyczy skrzyni biegów, mianowicie zakleszcza się bieg wsteczny, a podczas jazdy po wrzuceniu biegu 4 zaczyna coś przeraźliwe stukać w skrzyni biegów. A i jeszcze po uruchomieniu silnika w położeniu neutralnym ze skrzyni biegów dochodzą także stuki tylko cichsze. Na pozostałych biegach nic się nie dzieje. Co może być przyczyną tych problemów??
Pewnie któreś łożysko się rozlatuje,tak czy inaczej chyba będziesz ją musiał rozebrać.Przy jeżdzie z taką skrzynią,jak ci się coś w środku rozleci,to może zmielić cała dobrą reszte.
NOm czy ta skrzynia jest synchronizowana??? chyba nie :\ to przyczyną może być któreś kółko mianowicie może mieć uszczerbionego zęba prawdopodobnie na wałku głównym. TAk czy inaczej cyba trzeba będzie skrzynie rozkręcic i zajrzeć do środka:) niestety:):):)
_________________ Mój uśmiech jest bezcenny za wszystkie inne zapłacisz kartą VISA :)
>>>>V8POWER<<<<
MOC JEST BOGIEM PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM QUATTRO ZABAWĄ A TURBO PODSTAWĄ
A MÓWIŁEM też mielismy taki przypadek w MRCEDESIE ale tam poszła skrzynia do wymiany bo zanim wychamowało to koło sie kompletnie rozleciało i zrobiło dzióre w obudowie :)
_________________ Mój uśmiech jest bezcenny za wszystkie inne zapłacisz kartą VISA :)
>>>>V8POWER<<<<
MOC JEST BOGIEM PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM QUATTRO ZABAWĄ A TURBO PODSTAWĄ
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 8 gości