Samochód: Mam tgl
Dzień dobry, zastanawiam się nad następującą kwestią i będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi:
Jako firma budowlana zatrudniam kierowców C+E i prowadzę przewóz tylko na potrzeby własne - mam odpowiednie zaświadczenie, posiadam ciężarówke wyposażoną w tachograf cyfrowy.
Zdarza się, że mój pracownik posiadajacy kwalifikację na stanowisko kierowcy C+E tylko raz w tygodniu przez krótki czas prowadzi pojazd, a czasami nawet zdarza się miesiąc kiedy wogóle nie kieruje, gdyż wykonuje inną pracę.
W związku z tym bardzo uciężliwe byłoby manualne wprowadzanie aktywności (oczpoczynków, innej pracy itd) do tachografu.
Czy uważacie, że w takim przypadku za dni w których pracownik wykonuje inną pracę niż jako kierowca mogę wystawiać mu tzw. ,,zaświadczenia o działalności", a w dniach w których kieruje po prostu wkłada kartę kierowcy do tachografu?
Samochód: Mam tgl
Auto jest pojazdem specjalnym - posiada zabudowany warsztat i specjalistyczne urządzenia niezbędna moim pracownikom na budowie.
Dodatkowo auto ciągnie przyczepę ze specjalistycznym sprzętem.
Taki zespół po trafieniu na plac budowy jest na nim wykorzystywany przez cały okres danej budowy.
jak auto stoi to nie kombinuj tylko kierowca ma pauze i tyle.bzdurą byłoby codziennie wklepywać inne prace w tacho.ja miałem podobnie czasem nie wyjeżdżałem 2-3 dni w tygodniu i stałem na pauzie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 27 gości