Kolego "Jelczoman" sam nie jeździłem modelem, o który pytasz ale tutaj są wskazówki dotyczące skrzyni biegów:
http://zssplus.pl/prace_dyplomowe/prace ... owanie.htm
Panowie, podbijam temat aby nie tworzyć nowego wątku.
Moje pytanie dotyczy Jelcza 004.
Niedawno kupiliśmy takiego "strażaka" na potrzeby firmy. Będzie jeździł on tylko po placu składowym nie wyjeżdżając na drogi publiczne ale to tylko tak nawiasem mówię.
Problem pojawia się przy rejestracji pojazdu. Potrzebuję zlokalizować oryginalną tabliczkę znamionową. Jedna tabliczka jest na drzwiach od kierowcy.....druga na osłonie silnika w kabinie pojazdu. Z tym, że na tych tabliczkach są inne dane niż te co "oficjalnie" powinny być na tabliczce znamionowej....nie znam się dobrze na naszych polskich sprzętach przyznam od razu.
Panowie, pomóżcie - gdzie powinna znajdować się
tabliczka znamionowa ?? Jeżeli takiej nie ma fizycznie to oczywiście możemy zamówić wtórnik i go zamontować żeby spełnić oficjalne wymagania pojazdu.
Dodam na koniec, że Jelcz 004 jest z 1984 roku i był odkupiony od OSP więc różne rzeczy mogły z nim się dziać. Sprawa pilna Panowie majstrzy
przewertowałem google ale nie znalazłem odpowiedzi ani zdjęcia, po którym mógłbym zlokalizować tabliczkę. Więc gdzie szukać pomocy w takiej sprawie jak nie tu
Pozdrawiam