Witam! Pacjent ciagnik siodłowy, Iveco Stralis Hi Way 2015 rok, standard, prawa poduszka z tyl jest mniej napompowana niż lewa przez co auto krzywo stoi. Zadnego ubytku powietrza nie slychac, kontrolka od poziomowania nie swieci. Jeszcze podczas jazdy np na rondach wyskakuje komunikat o zbyt niskim ciśnieniu powietrza hamulca postojowego. Gdzie szukać przyczyny?
Niektóre tak mają... Że Iveco chyli się na prawo.
Jeśli masz dwa poziomaki, to prawy do kalibracji, bądź wymiany.
Musisz zerknąć w ramę i sprawdzić ile masz zaworów poziomujących.
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
Musiałbyś pomierzyć ciśnienia w poduszkach prawych i lewych, na równym teranie, nie wiem jak z ecasem, jak jest podzielony przy jednym poziomaku.
Ciśnienie w ręcznym, to inny układ powietrzny, tam padał któryś czujnik ciśnienia w butli powietrza i dlatego pokazywał takie cyrki.
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość